Avainsanat

, , , , , , , ,

On tullut tavaksi käydä Oulun kesäreissulla yhtenä päivänä Villa Hannalassa keitolla. Se on perinne jo vuodesta 2014 lähtien.

Lounas maksaa 8,50 € ja siihen sisältyyy kaksi keittoa, joista toinen on aina lohikeitto, sekä vettä ja leipää. Villa Hannala on kesäaikaan auki joka päivä ja tällä runsaalla kahden kerran kokemuksella voin päätellä, että se on aina täynnä. Keittolounaan lisäksi sieltä saa (ostaa) myös kahvia ja oheisherkkuja. Lounasta tarjoillaan klo 11-16, varsin mukavalla aikahaarukalla siis.

Lohikeitto on niin järisyttävän hyvää, ettei muuta keittoa paljon viitsi ottaakaan. Jaa, taisin ensimmäisellä kerralla maistaa myös lihakeittoa, hyvää sekin. Leiväksi tietysti muina turisteina rieskaa ja päälle sentin kerros voita.

Hirvittävän hyvää ja loheisaa keittoa.

Hirvittävän hyvää ja loheisaa keittoa. Niin hyvää, että hyrisin onnesta kuvatessani, siitä varmastikin pieni epätarkkuus.

Ravintola sijaitsee veikeällä paikalla Toppilansaaressa (matkalla Nallikariin) uudehkojen kerrostalojen kupeessa. Siitä syntyy hieno kontrasti uuden ja vanhan välillä. Rakennus on hieno ihmeellisine kattoparvekkeineen. Tämä Hannala-huvila on rakennettu vuonna 1859 ja Oulun Aikuiskoulutuskeskus on entisöinyt sen vuosina 2004-2008. Piha-aluetta on laajasti; löytyy pöytää, penkkiä, keinua, kiipeilytelinettä ja frisbeegolfrataakin.

Upea rakennus ja hämmentävä kattoterassiparvekehärveli.

Upea rakennus ja hämmentävä kattoterassiparvekehärveli.

Lauantaisin on ohjelmassa yhteislaulua, ken siitä kiinnostuu, ja julkkisbongari voi voi bongailla maamme teatteri- ja musataivaan kirkkaimpia tähtösiä, koska vieressä sijaitsee Meri Oulu, suomen suurin kesäteatteri (ja lounaspaikat lähistöllä ovat muuten harvassa). Itsekin tein bongauksen tai pari, mutten kerro, koska olen luonnollisesti sellaisen yläpuolella (Petteri Summanen!!!).

Ravintola: Cafe Villa Hannala
Missä: Kahvelitie 1, Toppilansaari, Oulu
Vinkki: Saa santsia.
Palvelu: Ei sen kummemmin mieleenpainuvaa eli en muista, ruokaa haetaan itse.
Tykkäsinkö: Kyllähän vain.
Oliko kallis: Ei ole, on sitä huonompaakin ruokaa 8,50 €:lla syöty.
Menisinkö uudestaan: Viimeistään ensi kesänä kesäisellä Oulun reissulla.
Montako tähteä (1-5) ruoalle: 5, ehkä parasta lohikeittoa ikinä, jos Oulun Ollin keittoa ei lasketa mukaan kisaan.
Seuralaisen tähdet ruoalle: En tiedä, nukkuu, mutta tiedän, että tykkää.