Avainsanat

, , , ,

Mitä tehdä jättimäärälle salaattia, joka kasvaa pihallani?

Alkukesä on salaatti-innon aikaa ja silloin ei kasva mikään (varsinkaan tänä kesänä) ja silloin olisi ihana syödä salaattia ja silloin änkee maahan jokaisen kaupan salaatin, jonka saa syötyä. Nyt on sitten penkki täynnä salaattia ja etanoita, eikä oikein kumpaakaan tee mieli.

Aamiaiseksi päätin tehdä viherpirtelön, koska sellainen on kuuleman mukaan terveellinen. Sitten siis herääkin otsikon kysymys, onko se viherpirtelö, jos se on violetti? Tein tälviissiin:

Laitoin ison nipun lehtisalaattia, pari lehteä korianteria, reilun desin mustikoita, reilun desin vadelmia, reilun desin kylmää vettä ja jääpaloja blenderiin ja surautin sileäksi. Paitsi että liian karkeaksi jäi ja oli vaikea sitten niiden vadelman siementen kanssa kun niin raapivat kurkkua. Huomenna surautan kauemmin.

Taustalla aamupirtelön viherosaa.

Taustalla aamupirtelön viherosaa.

Maku oli vähän hapan, mutta ei liian. Voisihan sitä halutessaan loiventaa hunajalla. Korianteri puski vähän läpi, vaikka sitä oli tosi vähän. Minttu voisi olla tähän parasta, mutta sitä ei omalta pihalta löydy. Pieni luraus luonnonjugurttia voisi pehmentää makua.

Melko näppärästi meni noin öbaut lautasellinen salaattia.