Avainsanat

, , , , , , , ,

Hetkenkin jos paistaa aurinko, on päästävä grillaamaan. Ei nahkaa, vaan ruokaa.

Salaattikin maistuu ihan erilaiselta, kun osan siitä käyttää grillissä. Hyvää on vaikka tällainen halloumi-kukkakaali-kesäkurpitsasalaatti.

Siivutetaan kesäkurpitsa pitkittäin noin sentin vahvuisiksi siivuiksi. Pilkotaan pieni kukkakaali grilliritilöillä pysyviksi nupuiksi ja siivutetaan halloumi/grillijuusto noin sentin vahvuisiksi siivuiksi. Pestään rasiallinen pieniä pisara- tai kirsikkatomaatteja (Pirkka on parasta).

Viimeistään tässä kohtaa laitetaan kaasugrilli kuumenemaan. Hiiligrilli olisi laitettu jo tunti aiemmin…

Valmistetaan jonkinlainen mausteöljy vaikka oliiviöljystä, balsamicosta, pippurirouheesta, sormisuolasta ja kuumaa kestävistä yrteistä. Valellaan sillä kesäkurpitsat ja kukkakaalit. Öljytään grillin ritilät (ei sillä mausteöljyllä) ja käydään hommiin. Ensimmäisenä grilliin menevät kukkakaalit, sitten kurpitsat. Voivat vaikka vähän epäsuorassa lämmössä pehmetäkin sitten samalla kun halloumit kärytetään täysillä. Samalla pyöritellään tomaatteja grillillä niin etteivät kuitenkaan mössähdä.

Kukkikset ja kurpitsat saamassa raitoja kylkeen.

Kukkikset ja kurpitsat saamassa raitoja kylkeen.

Halloumi vaatii hyvin öljytyt ritilät ja kovan kuumuuden.

Halloumi vaatii hyvin öljytyt ritilät ja kovan kuumuuden.

Revitään erilaisia salaatteja lautasille, pilkotaan grillatut kurpitsat ja halloumit haarukkapaloiksi ja jaetaan ne sekä tomaatit ja kukkakaalit lautasille. Suihkastaan sekaan balsamicoa ja mausteöljyä (jos jäi), pilkotaan päälle ruohosipulia ja/tai jotain yrttejä. Siinä se. Ja menee muuten seuraavan päivänä hyvin lounaaksi.

Halloumissa vähemmän on enemmän. Se on aika suolaista ja alkaa helposti tökkiä, jos sitä on liikaa.

Halloumissa vähemmän on enemmän. Se on aika suolaista ja alkaa helposti tökkiä, jos sitä on liikaa. Ja tässä kieltämättä on…

Pari kuomiota halloumista: En tiedä, onko siinä joku suunta, miten se pitää leikata, mutta usein se jotenkin halkeaa ja siivuista tuleekin tikkuja, mutta mitäpä siitä. Ja toinen, että sitä myydään yleensä halvalla Stockmannin Hulluilla Päivillä. Ostan sitä sieltä aina koko vuoden tarpeet, koska sehän säilyy maailman tappiin.