Avainsanat

, , , , , ,

Alkujaan löytyi internetistä Luolanaisen resepti, yhteyttä lienee myös kulttimaineen saaneeseen Gullichsenien avokadopastaan. Tiedä sitten kumpi oli ensin. Meidän taloudessamme se on käytössä nimellä avokadomössö ja ohje menee näin:

Pilko ja mössää 2-3 kypsää avokadoa, lisää sekaan kourallinen parmesaania raasteena (raasta itse äläkä sorru valmiiseen), lisää survottuna 2-4 valkosipulin kynttä, pilko tuoretta chiliä maun mukaan (punainen näyttää kivalta), ripaus suolaa ja mustapippuria, loraus oliiviöljyä ja yksi puristus sitruunaa. Sekaan sopii toki lisätä alkuperäisten reseptien mukaan tuoretta basilikaa tai persiljaa…. mitä vain yrttejä, mutta ilmankin on vallan hyvä ja nopeampikin.

Kun mössö on valmis, jätä avokadojen kivet siihen, estävät tummumista. Voit poistaa ne ennen tarjoilua tai jättää hämmästeltäväksi.

Avokadomössö kivillä.

Avokadomössö kivillä.

Mössö käy hyvin taskuleipien sisään tai leivän päälle, salaatin sekaan, pastaan tai kasvissuikalepastaan (ohje löytyy täältä). Menee sitä muutama lusikallinen pelkältäänkin.

Tarjoilun päätyttyä ota kivi talteen, liota sen aikaa, että halkeaa ja istuta multaan. Saat hämmentävän näköisen, pitkävartisen kasvin.

Pitkävartinen avokado herättää keskustelua.

Pitkävartinen avokado herättää keskustelua.