Avainsanat
Tulin löytäneeksi maailman kiehtovimman facebook-sivun. Sen nimi on Chefclub. Siellä näytetään videoita, jossa tehdään näyttäviä ruokia. Yleensä lopuksi jotain leikataan ja sen sisus valuu. Kieltämättä aika tyydyttävää.
Päätin testata kanakebabia. Ongelmaksi muodostuu ranskan kieli, mutta onneksi on video. Chefclubin videon näet tästä linkistä.
Katso video, oma toteutukseni tulee tekstin jälkeen kuvissa.
Mausteissa esiintyy Quatre Epices. Luulin vain hakevani tällaisen nelimausteen kaupasta, mut se ei mennytkään niin. Internet antoi siitä sitten vähän erilaisia sovelluksia, joten päädyin Herkkusuun lautasella-ruokablogin verisoon.
NELIMAUSTE (qutre epices)
2 osaa valkopippurijauhetta
2 osaa muskottipähkinäjauhetta
1 osa mustapippurijauhetta
1 osa neilikkajauhetta
Nelimauste on ollut suositumpaa Suomessa joskus 60- ja 70-luvuilla, kun on opittu vähän käyttämään muutakin maustetta kuin suolaa ja pippuria. Sitä käytetään myös jauhelihamausteen sijaan.
Tekisinkö kanakebabia uudestaan? Tuskinpa. Se on näyttävä ruoka, jos sen saa tehtyä oikein. Uunista tultua se oli aika valju, joten suihkin sitä vähän bbq-glaseeraussoosilla. 40 minuuttia 220 asteessa oli liian lyhyt aika, koska kana oli keskeltä aivan raakaa.
Kun kanan oheen tarjoili maissitortilloja, guacamolea, salsaa, raitaa, fetaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia, niin menihän se mauttomampikin kana.
Kanakebab oli kuin tölkkikana (tiedäthän: oluttölkki kanaan ja hiiligrilliin valmistumaan): työläs ja näyttävä, mutta makunsa puolesta ei mitään erikoista.
Hienoa Jenni, että olet taas ”herännyt henkiin”. Ruoka-askartelu ei ole kyllä mun alaani, joten kanakebab taitaa jäädä kokeilematta. Kiitos linkkivinkistä.
Hei! Pientä hiljaiseloa on ollut. Tekee mieli kirjoittaa, mutta sitten tulee joku tyhjän paperin kammo. Ihanaa kun lukijoita on tallella! Kaikkea hyvää! Ps. Huomenna luvassa Tytöt 1918 -teksti.
Eikö leivonnassakin sanota, että moni kakku päältä kaunis – sikäli, että tämä ei edes ollut kauhean kaunis… Mutta maussa ei ollut vikaa, sitä oli vain hieman liian vähän 😀
Kiitos kommentista Soraääni!
Mä tota mietin itsekin, tota monikakkupäältäkaunis-asiaa, että tässä voisi todeta, että kauneinta se on se sisäinen kauneus. Tosin se tässä yhteydessä oli vähän raakaakin, mutta eikös se sisäinen kauneus raakaa ja raadollista olekin?!