Avainsanat

, , , ,

Kun ilmoittauduimme Moskovan matkalle, meille kerrottiin, että yöpyisimme jossain ihanassa pienessä hotellissa aivan kävelymatkan päässä Punaiselta torilta. Kun lopullinen matkaohjelma tämän sitovan ilmoittautumisen jälkeen sitten saapui, saimme tietää majoittuvamme Hotelli Izmailovo Deltassa kaukana, kaukana keskustasta. Metromatkan päässä kuitenkin (asema Partizanskaya).

Koska kaupunki ei ollut ennestään tuttu, kaukainen sijainti tuntui vähintäänkin ahdistavalta. Tulipa nähtyä kaupunkia kauempaakin. Kun nousimme ensimmäisen kerran metrosta ylös, maisema ei ollutkaan hassumpi. Asemaa ympäröi pieni kauppakeskittymä ja muutama ravintola. Hotellikompleksi (valtavat rakennukset Alfasta eteenpäin, joista meidän parituhathuoneinen Delta-hotellimme perimmäisenä) kohosi komeana ja suurena pienen kävelymatkan päässä.

Hotel Izmailovo Delta.

Hotel Izmailovo Delta.

Näkymä ovelta.

Näkymä ovelta.

Siinä lukee DELTA.

Siinä lukee DELTA.

Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta 23. kerroksesta.

Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta 23. kerroksesta.

"Rekkamiesten perunaravintola" metroasemamme ulkopuolella. Pakkohan sinne oli mennä. Ei ehkä ravintoloista turistein.

”Rekkamiesten perunaravintola Kartoshka” metroasemamme ulkopuolella. Pakkohan sinne oli mennä. Ei ehkä ravintoloista turistein.

Moskova 869 -vuotta illallinen perunaravintolassa. Juomineen päivineen olisiko ollut siinä parin euron paikkeilla. Ei nyt ehkä parasta gourmettia, mutta ihan kohtuullinen hintaansa nähden. Yksi Moskovan noin 10 000 ravintolasta.

Moskova 869 -vuotta illallinen perunaravintolassa. Juomineen päivineen olisiko ollut muutaman euron paikkeilla. Ei nyt ehkä parasta gourmettia, mutta ihan kohtuullinen hintaansa nähden. Yksi Moskovan noin 10 000 ravintolasta.

Izmailovon alue ei ennen vanhaan jotenkin kuulunut Moskovaan, joten sielläkin oli oma Kremlinsä, oma komea hallinnollinen keskuksensa tai linnakkeensa, en ihan päässyt selville, mikä se oli. Viikonloppuisin tämän Izmailovon Kremlin alueella järjestetään kirpputori ja taidemarkkinat. Meidän viikonloppunamme sää suosi meitä ja saimme ihanassa auringonpaisteessa kierrellä markkinoilla ja valita kotiintuomisiksi juuri sopivan kauniin matrjoshkan (ei maatuskan, vaan matrjoshkan).

Kulkusilta Izmailovon Kremliin. Moskova 869 -juhlapäivänä sillalla oli linnunkeyttäjä, joka rahaa vastaan tarjosi lintuja olkapäälle kuvattaviksi.

Kulkusilta Izmailovon Kremliin. Moskova 869 -juhlapäivänä sillalla oli linnunkesyttäjä, joka rahaa vastaan tarjosi lintuja olkapäälle kuvattaviksi.

Izmailovon Kremlin sisäpihalla valmistauduttiin juhliin, ehkä kenties häihin.

Izmailovon Kremlin sisäpihalla valmistauduttiin juhliin, ehkä kenties häihin.

Katsohan laseja. Siinä kirkkaassa lasissa ei ole vettä. Yhdestä pullosta näkyi riittävän muutamaan lasiin.

Katsohan laseja. Siinä kirkkaassa lasissa ei ole vettä. Yhdestä pullosta näkyi riittävän muutamaan lasiin.

Näkymä markkinoille.

Näkymä markkinoille.

Paljon mahtavaa kirpparikamaa, antiikkia ja taidetta. Kunpa vain olisi ollut enemmän aikaa.

Paljon mahtavaa kirpparikamaa, antiikkia ja taidetta. Kunpa vain olisi ollut enemmän aikaa.

Muutama litra makoisia tuoreita vadelmia maksoi 5 euroa.

Muutama litra makoisia tuoreita vadelmia maksoi 5 euroa.

Matrjoshkaa etsittiin kauan ja tällä kojulla sitä myös pariin otteeseen tingattiin. Tori oli täynnä toinen toistaan hienompia ja kalliimpia ja toisaalta heikkotasoisempia ja halvempia matrjoshkoita. Venäläisen ystävämme mukaan tärkeintä matrjoshkassa on kauniit kasvot. Valitsemallamme sellaiset todellakin oli. Se e ollut halvin, muttei toki kalleinkaan. 10 osaa siinä on ja se oli kaikista kaunein.

Matrjoshkaa etsittiin kauan ja tällä kojulla sitä myös pariin otteeseen tingattiin. Tori oli täynnä toinen toistaan hienompia ja kalliimpia ja toisaalta heikkotasoisempia ja halvempia matrjoshkoita. Venäläisen ystävämme mukaan tärkeintä matrjoshkassa on kauniit kasvot. Valitsemallamme sellaiset todellakin oli. Se e ollut halvin, muttei toki kalleinkaan. 10 osaa siinä on ja se oli kaikista kaunein. Se on tuo punahuivinen tuossa vasemmalla.

Lähellä on myös valtava puisto, jossa olisi ollut ihana kuljailla. Moskovassa on muutenkin useampiakin jättimäisiä ja hyvin viihtyisiä puistoja, jotka tällä reissulla jäivät vähän vähälle huomiolle, vaikka yhtä talsimmekin kilometrikaupalla minerologian museota etsien (vaan se onkin jo toinen juttu).

Itse hotelli oli varsin siisti ja mukava. Huoneet olivat tilavat ja siistit. Sama mihin suuntaan ikkunat olivat, niin ainakin meidän 23. kerroksestamme maisemat olivat mitä hienoimmat. Aamiaista tarjoiltiin kahdessa eri ravintolassa, mutta tarjonnaltaan se oli ymmärtääkseni molemmissa sama. Valikoima oli varsin runsas oli blinejä (eli lättyjä, venäläiset blinit ovat kuin meidän lättyjämme, ei niitä paksuja, mitä täällä blineinä tarjotaan) ja pelmenejä, monenmoisia herkkuja, taivaallisen hyvää täysrasvaista jugurttia, erilaisia leipiä ja monenmoisia leikkeleitä ja hedelmiä. Aikalailla kaikkea, aikalailla venäläisittäin kuitenkin.

Eihän se ole hotelli eikä mikään ellei sillä ole omaa vesipulloa.

Eihän se ole hotelli eikä mikään ellei sillä ole omaa vesipulloa.

Hotellin tason voi myös päätellä hygieniatuotepakettien määrästä. Ja niitähän oli paljon. Jokaiselle jotakin hammasharjoja myöten.

Hotellin tason voi myös päätellä hygieniatuotepakettien määrästä. Ja niitähän oli paljon. Jokaiselle jotakin hammasharjoja myöten. Pyyhkeitä oli noin miljoona per henkilö eikä ”säästä luontoa äläkä pesetä pyyhleitä joka päivä”-kylttiä ollut missään.

Avainkortit.

Avainkortit.

Suosittelisinko tätä hotellia? Kyllä suosittelen. Annoin joskus itseni ymmärtää, että Moskova on yksi maailman kalleimmista hotellikaupungeista. Nähtävästi ruplan heikkeneminen on tuota tasoa kovasti alentanut. Tässä neljän tähden hotellissa yö maksaa jotain 35-50 € välillä. Seuraavalla kerralla Moskovaan matkustaessani tahdon ehkä majoittua aivan ydinkeskustassa, vaikkei tämäkään sijainti lopulta yhtään hassumpi ollut.

Hotellin osoite:
105613, Moscow, Izmailovskoye shosse, 71, 4G-D