Avainsanat

, , , , , , ,

Kesällä 2016 perheen kesämatka ei suuntautunut etelään, vaan aivan päinvastaiseen suuntaan. Tampereelta kun lähtee ja Norjan Nordkapissa kääntyy takaisin, kertyy matkaa reilu 3000 kilometriä. Yövyimme reissulla mennen ja tullen kaksi yötä Levillä, jossa Juhannuksenalusviikolla oli verrattoman rauhallista.

Kesän jokaiselle päivälle on tarjolla ohjelmaa, josta kannattaa tiedustella infopisteestä tai tutkailla netistä. Ohjelmaa on sekä lapsille että aikuisille. Helpostihan Levillä kesäinen viikkokin vierähtäisi, jäi oikeastaan harmittamaan, että aikaa oli niin vähän.

Tampereen ja Oulun välillä on erittäin monta välteltävää ABC:tä, mutta onneksi niille on vaihtoehtoja. Koko reitin ykkösruokapaikka on Takkatupa Pihtiputaalla, joka jostain omituisesta syystä päätettiin tällä reissulla ohittaa päätyen Paalupaikalle. Ihan mukava pikkuravintola, jossa söimme hyvät riistakeitot. Keittolounas oli edullinen ja maittava, vaikka bataattiranskikset olisivatkin innostaneet. Kokki oli yksin ja jono pitkä, siksi keitot.

Tampereen ja Oulun välillä on erittäin monta välteltävää ABC:tä, mutta onneksi niille on vaihtoehtoja. Koko reitin ykkösruokapaikka on Takkatupa Pihtiputaalla, joka jostain omituisesta syystä päätettiin tällä reissulla ohittaa päätyen Paalupaikalle. Ihan mukava pikkuravintola, jossa söimme hyvät riistakeitot. Keittolounas oli edullinen ja maittava, vaikka bataattiranskikset olisivatkin innostaneet. Kokki oli yksin ja jono pitkä, siksi keitot.

Oulun ja Kemin välillä on ihastuttava paikka nimeltä Merihelmi. Geokätköilijä löytänee täältä kätkön, nälkäinen ruokaa ja ajotauon etsijä ihania pitkospuita pitkin etenevän rauhallisen pikkukävelyn mahtavissa maisemissa.

Oulun ja Kemin välillä on ihastuttava paikka nimeltä Merihelmi. Geokätköilijä löytänee täältä kätkön, nälkäinen ruokaa ja ajotauon etsijä ihania pitkospuita pitkin etenevän rauhallisen pikkukävelyn mahtavissa maisemissa.

Sanoivat Rovaniemeä viimeiseksi varmaksi kauppapaikaksi ennen Leviä noin sunnuntai-illalle. SAmalla oli käytävä katsomassa Lordin aukiota ja Lordin käden/tassun/kouran/käpälän jälkiä.

Sanoivat Rovaniemeä viimeiseksi varmaksi kauppapaikaksi ennen Leviä noin sunnuntai-illalle. Samalla oli käytävä katsomassa Lordin aukiota ja Lordin käden/tassun/kouran/käpälän jälkiä.

Levillä on kaksi maisemahissiä, gondolihissiä tai condomihissiä, kuten vanhempi rouvashenkilö asian lausui, joihin saa ostaa hirveän kalliita lippuja ja ajella niillä maisemia katsomassa. Lyhyempi hissi vie Levin keskustan tuntumasta ylähotellille ja mikä mahtavinta, alas voi tulla kelkkaradalla. Tälle lämmin suositus. Jos vettä ei sada on rata auki ja kyyti aivan mahtava. Hieno kokemus sekä aikuisille että lapsille.

Levillä on kaksi maisemahissiä, gondolihissiä tai condomihissiä, kuten vanhempi rouvashenkilö asian lausui, joihin saa ostaa hirveän kalliita lippuja ja ajella niillä maisemia katsomassa. Lyhyempi hissi vie Levin keskustan tuntumasta ylähotellille ja mikä mahtavinta, alas voi tulla kelkkaradalla. Tälle lämmin suositus. Jos vettä ei sada on rata auki ja kyyti aivan mahtava. Hieno kokemus sekä aikuisille että lapsille.

Maisemallisesti mahtavampi hissi lähtee Alpine Cafen luota Gondolitieltä. HIssimatka on pidempi ja yläasemalla odottaa sekä alamäkiajoreitin alkupää että alle kilometrin mittainen huipun kiertävä reitti. Kannattihan se kävellä. HIenot maisemat ja sateen uhan tuoma apocalyptinen kontrasti.

Maisemallisesti mahtavampi hissi lähtee Alpine Cafen luota Gondolitieltä. Hissimatka on pidempi ja yläasemalla odottaa sekä alamäkiajoreitin alkupää että alle kilometrin mittainen huipun kiertävä reitti. Kannattihan se kävellä. HIenot maisemat ja sateen uhan tuoma apocalyptinen kontrasti.

Vessa maisemassa.

Vessa maisemassa.

Varjojen ja valojen leikkiä pohjoisessa maisemassa.

Varjojen ja valojen leikkiä pohjoisessa maisemassa.

Huipun kiertävä reitti.

Huipun kiertävä reitti.

Sama edelleen.

Sama edelleen.

Tuolla jossain on muuten geokätkö.

Tuolla jossain on muuten geokätkö.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Levikuvana Kittilän lähellä olevalta järveltä kesäoinen maisema. Suomalainen sielunmaisema.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Levikuvana Kittilän lähellä olevalta järveltä kesäoinen maisema. Suomalainen sielunmaisema.