Avainsanat

, , , , , ,

Minä kun luulin, että Fazerin sininen on ainoa oikea suklaa. Ja että sveitsiläinen ja itävaltalainen myös osaavat suklaanvalmistuksen taiat. Ja tähän voi joku sanoa, että suomalainen suklaa on kuraa ja valmistettu jäämäpavuista. Niin tai näin, suomalaiselle kielelle mukavasti sulaa.

Mutta entäpä amerikkalaiset sitten? Nyt tuli vastaan sellainen suklaaelämys että oksat pois. See’s Famous Old Time Candies suoraan Ameriikasta kotiin tuotuna (tuliaisena nimittäin). Yritys on perustettu vuonna 1921 ja se pitää nykyään majaansa San Franciscossa Californiassa. Myymälöitä on pääasiassa Amerikassa, muutama muuallakin, mutta Euroopassa, nyyh, ei.

Niin näyttävät konvehdit omin pikkukätösin tehdyiltä ja sisus, ai maailma, se on täyteläistä ja ihanaa. Siinä, missä Fazer, tai Lindtkin jopa, tarjoaa puoleen kiloon monta kymmentä konvehtia, mahtuu See’sin vanhanajan namusia samaan painoon aljon vähemmän. Ne ovat täyteläisiä ja maukkaita, ihanan pehmeitä, ah! Näitä lisää, mutta mistäs sais?

Kaunis kansi.

Kaunis kansi.

Vielä kauniimpi sisus.

Vielä kauniimpi sisus.