Avainsanat

, , , , , ,

Konjakki tai brandy, aivan sama tällaiselle väkevän viinan ystävälle. Pahoja ovat kumpikin, paitsi kastikkeessa.

Aivan erinomainen kastike syntyy aivan erinomaisen helposti.

 Kastike on sen verran hyvää, että se tulee syötyä ennen kuin kuvattua ja sen verran paksua, ettei se reikäisestä kauhasta tule läpi.

Kastike on sen verran hyvää, että se tulee syötyä ennen kuin kuvattua ja sen verran paksua, ettei se reikäisestä kauhasta tule läpi.

Paistinpannulla on ensin kärytetty lihat tai lihapullat (konukastike sopii lihapulliin kuin nenu päähän), pääsiäismaanantaina paistoin kengurupihvit.

Kun lihat on paistettu, voi niiden sekaan tahi niiden jälkeen lorauttaa kuumalle pannulle aimo annoksen (siis yksi lyhyt kaato, ei mitään puolta pullollista) konjakkia tai vastaavaa. Antaa sen kiehahtaa pieneen, jonka se tekee muuten sekunneissa, ja lorauttaa sekaan kuohukermaa. Maustaa voi pippurilla ja suolalla, ehkä tujauksella tabascoa, mutta lotraamaan ei pidä ryhtyä. Kastike jämäköityy kun vähän keittelee kasaan.

Jos on tullut paistaneeksi sisäfileepihvit, on parempi annostella kastike pihville, mutta jos on tehtyt tiukahkoa kengurua tai reilun annoksen lihapullia, voi ne laittaa ässehtimään kastikkeen sekaan.