Avainsanat

, , , , ,

Sukulainen tarjosi tortillapohjaan tekemiään peltileipiä. Silloin törmäsin ensimmäisen kerran nimeen peltileipä. Olivat hyvää herramujjee. Kuulin idean reseptiin lähteneen Pub Niskasta, Turun Aurajokirannassa sijaitsevasta ravintolasta, jossa tätä ahvenanmaalisherkkua tarjotaan. Jos se siis kotitekoisenakin oli noin hyvää, niin testikäynnille oli päästävä.

Kaipasimme lounaspaikkaa hiihtoloma-aikaan 2016 Turussa ja muistimme Niskan.

Pub Niska sijaitsee upeassa vanhassa talossa Aurajoen rannassa.

Pub Niska sijaitsee upeassa vanhassa talossa Aurajoen rannassa.

Lounas maksoi 9,50 € ja siihen sisältyi netissäkin luvattuja vaihtuvia peltileipäpaloja ja salaatti. Salaattipöydän olisi suonut olevan monipuolisempi, vaikka ihan ookoo se olikin. Peltileivät sitten, ne olivat ihan mukavan makuisia, mietoja, siltikin kivoja. Mutta sitten se pettymys. Tokihan nettisivullakin sanotaan:”Peltileipä eli pizza ahvenanmaalaisittain on valmistettu tuoreista ja korkealaatuisista, pääosin ahvenanmaalaisista raaka-aineista.” Silti odotin jotain muuta. Rapeaa pohjaa ehkä, jotain. Eri muotoa? En tiedä, mitä odotin, mutta pizzasta kuitenkin petyin. Siitä hypestä sen peltileivän ympärillä. Ehkä omaan tyhmyyteeni. Siihen, etten ymmärtänyt, että pizza on pizza, vaikka se olisi tehty ahvenanmaalaisista raaka-aineista.

Peltileipää ja salaattia niin paljon kuin napa vetää.

Peltileipää ja salaattia niin paljon kuin napa vetää.

Sisustus sitten, se oli aivan mainio. Ravintola sijainti on mitä ihanin, vanhassa talossa Aurajoen rannassa. Lounasaikaan aurinko sattui paistamaan ravintolaan, mikä vielä paransi tunnelmaa. Ravintola on saanut nimensä ja sitä mukaa sisustuksensa kieltolain aikana viinaa Suomeen ja Ruotsiin kuljettaneelta Algoth Niskalta. Hauska idea.

Tunnelmallinen ja tyylikäs ravintola kylpee alkukevään auringossa.

Tunnelmallinen ja tyylikäs ravintola kylpee alkukevään auringossa.

Jos siis mielii mukavan makuista pizzaa ja arvostaa mitä hienointa, yksinkertaisen kaunista ja rentoa sisustusta ja tunnelmaa, Niska on oikea paikka. Minullekin ehkä joskus toiste, kun odotukset ovat toiset. Kun tiedän, mitä saan.

Ravintola: Pub Niska Turku
Missä: Kristiinankatu 1, Aurajokiranta, toispual jokke.
Vinkki: Se on pizzaa ilman tomaattisoosia(ko?), älä odota ihmeempää.
Palvelu: Kassalla ihan normaali.
Tykkäsinkö: Odotin enemmän.
Oliko kallis: Normaali lounasbuffet-hinta (9,50€), bonusta hyvin vaihtuvat peltileivät.
Menisinkö uudestaan: Voin mennäkin, en minä sitä.
Montako tähteä (1-5) lounaskokonaisuudelle: 3 (odotusten alitus, vaikka ruoka oli hyvää, mutta pizzaa silti. Sisustus loistava.)
Seuralaisen tähdet lounaskokonaisuudelle: 3,5 (noo, pizzaa tuli ihan sopivasti, taloyhtiön remontti häiritsi, mutta ei toki johtunut heistä, olisikohan kannattanut tehdä joku diili remppamiesten kanssa, salaattipöytä ei ollut kummonen, ala carte oli muistaakseni parempi)