Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Yllättävän usein tulee nykyään kuultua kyysmys:”Oletko jo hankkinut museokortin?”. Helmikuun puoleen väliin asti vastasin aina ein, mutta tilanne on muuttunut.

Pieni koululaiseni oli käynyt luokkansa kanssa retkellä Näsilinnan Milavida-museossa. Koskapa Tampereella vahvasti vaikuttaneiden von Nottbeckien traaginen tarina oli selvästikin tehnyt vaikutuksen, hän suorastaan vaati päästä museoon uudestaan. Sinne kun sitten menimme, päätin omalta osaltani sijoittaa kulttuuriin, historiaan, taiteeseen, elämyksiin, oppiin, kauneuteen, kauheuteen… kaikkeen siihen, mitä yli 200 museokortin piiriin kuuluvalla museolla on kävijälle tarjota.

Museokortin pahviversio. Oikea tulee postissa myöhemmin.

Museokortin pahviversio. Oikea tulee postissa myöhemmin.

Yleensä museoon tulee mentyä pari kertaa vuodessa. Nyt olen käynyt reilun kahden viikon aikana kerran siellä Milavidassa, kaksi kertaa Vapriikissa ja kerran Turussa Aboa Vetus & Ars Nova -museossa. Museokortti, joka on voimassa vuoden, maksaa 59 euroa. Liput edellä mainittuihin näyttelyihin olisivat maksaneet 36 euroa. Kohta ollaan ynnällä.

Mikä kortissa on mainiointa, sen kanssa voi museossa vain piipahtaa. Esimerkiksi Tampereen Vapriikki on hillittömän iso ja moniosastoinen museo, jossa 10 euron kertamaksulla jotenkin pitäisi nähdä kerralla kaikki. Ähkyhän siinä tulee. Sen sijaan sillä välin, kun lapseni oli eräänä iltana vajaan tunnin mittaisessa harrastuksessaan, ehdin käydä Postimuseossa (sijaitsee Vapriikissa myös) katsomassa hirvittävän hauskan mielenkiintoisen Art Mail -näyttelyn, johon en sillä kympin maksulla olisi tullut menneeksi. Ihana idea koko museokortti. Mihinkähän seuraavaksi menisin?

Näsilinna Tampereella.

Näsilinna Tampereella.

Art mail -näyttely Postimuseossa Vapriikissa Tampereella.

Art mail -näyttely Postimuseossa Vapriikissa Tampereella.

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa yhdellä maksulla saa nähdä aitoa vanhaa Turkua sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa yhdellä maksulla saa nähdä aitoa vanhaa Turkua sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Sijoita itseesi, kulttuuriin, taiteeseen, historiaan ja tulevaisuuteen: Hanki museokortti!