Avainsanat

, , , , , ,

Jaa mikä pomelo? Pomelo, pummelo tai buoi, rakkaalla lapsella on kolme nimeä.

Melkoinen mollukka. Voi painaa parikin kiloa. Viimeksi M-kaupasta osamani maksoi alle 2 euroa.

Melkoinen mollukka. Voi painaa parikin kiloa. Viimeksi M-kaupasta ostamani maksoi alle 2 euroa.

Se on katsojan silmässä!!!

Se on katsojan silmässä!!! Ettäs kehtasitkin!!!

Se löytyy kaupasta hedelmäosastolta aika harvoin, mutta satokausikalenteri kertoo samaa kuin kaupan hylly, nyt, juuri nyt on pomelon aika! Pomelo on sitruspuu, joka kuuluu ruutakasveihin. Kuulostaa aika fiksulta. En tiennyt itse tätä, enkä tiedä, mikä on ruutakasvi mutta opin Wikipediasta ja hyödynsin heti.

Se on yleensä yksittäispakattu muoviin ja verkkoon. Sillä on järisyttävän paksu kuori samoin kuin hedelmälihan ympärillä olevat kalvot. Kokemus kuitenkin opettaa, että kalvot kannattaa jättää syömättä. Kuten greipissäkin. Pomelo, ainakin tämä hunajapomelo (en tiedä onko muita, wikipedia ei kertonut suoraan, mutta vinkkasi vähän) on isosyinen ja kuivakka, hiukan ehkä greippiä muistuttava, muttei ollenkaan niin kitkerä. Ei tarvitse lisäillä sokeria, sen kuin syö pois.

Vähänhän siitä tulee jätettä, mutta onni on toimiva kierrätyssysteemi.

Vähänhän siitä tulee jätettä, mutta onni on toimiva kierrätyssysteemi.

Tässä on 200 gramman annos. Finelin ravintoainetaulukko ei tunne pomelopoloista, mutta internet opetti, että 100 grammassa on 45 kaloria. Aivan mainio herkku siis.

Tässä on 200 gramman annos. Finelin ravintoainetaulukko ei tunne pomelopoloista, mutta internet opetti, että 100 grammassa on 45 kaloria. Aivan mainio herkku siis. Vallan mainio ja täyttävä eväs myös.

En ole niin kovasti hedelmien perään, pystyisin (ainakin henkisesti) elämään ilman niitä, mutta kun pomelon näen, se on menoa se.

Alla olevassa videossa opetetaan kuorinta ilman, että tarvii kantapään kautta oppia.