Avainsanat
200 kcal, Kasvisruoka, Keitto, Kotiruoka, Kulinarismi, Resepti
Kasvissosekeitto onnistui ensimmäisen kerran. Nestemäärä olisi voinut olla suurempikin, kun itse kasviksia tuli aika paljon. Tällä reseptillä tulee jämäkämpää settiä.
Reilu 1/2 litraa kasvislientä valmistuu näppärästi kaupantädin fondista. Siinä keitetään erilaisia juureksia. Tähän reseptiin valikoitui mitä kaapista löytyi:
160g porkkanaa
125g palsternakkaa
120g juuriselleriä (uskomatonta mutta totta, se ei maistu läpi)
200g lanttua
250g pakastekukkakaalia
250g pakasteporkkanoita
115g purjosipulia
muutama kynsi valkosipulia
Pieniksi pilkotaan juurekset ja keitetään melko pehmeiksi, ei mössöiksi sentään, mutta ei niitä kovin napakoiksikaan sovi jättää. Survotaan sileäksi tai sileähköksi, ihammitevvaa, sauvasekoittimella tai survimella.
Sotketaan sekaan vielä
100g tuorejuustoa (maustamaton tai millä vain maustettu, vaikka ruohosipuli)
200g säilyketomaatteja (Kulttis tykkää kokonaisista, voi olla murskaakin)
ja mausteita, vaikkapa
suolaa, pippuria, salviaa, timjamia, savupaprikaa (no tää on jopa pakko) ja tabascoa.
Tällä reseptillä tulee ihan hirvittävä määrä sosekeittoa/sosetta, jossa on yhteensä noin 600 kcal. Jakaa sen neljään, niin yhdessä annoksessa on 150 kcal tai kuuteen, niin niitä on 100 kcal. Ken tahtoo päästä noin 200 kalorin annokseen, lisää päälle sopivan määrän rajuustoa, kinkkua, kylmäsavulohta tai mitä vain. Ja basilikaa tai jotain muuta tuoreyrttiä näöksi ainakin.