Avainsanat

, , , , , ,

Riemua lomaosakkeista? Kyllä juu! Lomaosake (RCI, Holiday Club ja onhan noita muitakin) on aika erikoinen juttu. Maksat paljon saadaksesi oikeuden asua jossain huoneistossa jossain yhdessä paikassa yhtenä tiettynä viikkona vuodessa. Sitten maksat kaikenmaailman yhtiövastikkeita ainakin saman verran vuodessa kuin samankokoisesta keskusta-asunnosta vuodessa. Se on asia, jota en lomaosakkeissa ihan hiffaa.

Mutta sitten se kiva puoli. Siitä viikostaan saa jotain pisteitä, jos sitä ei käytä, ja niillä pisteillä voi vaihtaa muita viikkoja muihin kohteisiin. Toki sekin maksaa vajaan 200 euroa per laaki (Euroopassa) eikä niitä kohteita ole sitten juuri sinne, minne haluaisi matkustaa. Mutta jos joustoa riittää ja kohteen saa mätsäämään, niin yleensä huoneistot ovat verrattoman kivoja. Sellaisia, joista sillä hinnalla ei tarvitsisi edes haaveilla. Varsinkin nyt kun olemme löytäneet kotimaan matkailun.

Häivähtävän hetken pohdimme alku vuodesta kesämökin hankintaa. Kiva mökki veden rannalla maksaa lähes 100 000 euroa. Kun näitä lomaosakkeita nyt sattuu jo olemaan, niin pienellä kalkuleerauksella pääsimme siihen, että näillä hinnoilla vajaan 50 vuotta voi vuokrata erilaisia mökkejä ja loma-asuntoja 10 viikkoa vuodessa, että tuo 100 000 tulee täyteen. Se siitä omasta mökistä. Näitä ei tarvitse remontoida itse.

Ensimmäisen illan maisema terassiltamme.

Ensimmäisen illan maisema terassiltamme.

Rantakallio täynnä maalauksia. Eivät vaikuta töhryiltä ja siksi ovatkin kivoja kertoan historiasta, mutta mitä, en tiedä. Vaikuttavat ainakin osittain veneiden nimiltä.

Rantakallio täynnä maalauksia. Eivät vaikuta töhryiltä ja siksi ovatkin kivoja kertoan historiasta, mutta mitä, en tiedä. Vaikuttavat ainakin osittain veneiden nimiltä.

Rantakalliota.

Rantakalliota.

Keväinen kävelyretki komeissa maisemissa.

Keväinen kävelyretki komeissa maisemissa.

Makeita maisemia. Kesällä tämä on täynnä veneitä.

Kesällä tämä on täynnä veneitä.

Otin luistimet mukaan. Vissiin aika turhaan.

Otin luistimet mukaan. Vissiin aika turhaan.

Näkymä lasten leikkipaikkalta.

Näkymä lasten leikkipaikkalta.

Näkymä hiekkarannalta. Koko pieni poukama tuo mieleen etelän lomakohteen rantaravintoloineen (suljettuna nyt), vesivälinevuokraamoineen ja pikkukauppoineen. Tällaisia herttaisia paikkoja on varmasti meren ja järvien rannat täynnä, mutta mistä näitä löytää?

Näkymä hiekkarannalta. Koko pieni poukama tuo mieleen etelän lomakohteen rantaravintoloineen (suljettuna nyt), vesivälinevuokraamoineen ja pikkukauppoineen. Tällaisia herttaisia paikkoja on varmasti meren ja järvien rannat täynnä, mutta mistä näitä löytää?

Hiekkarannalla on Airisto Spa - more than sauna. Haluaisinpa tietää, mitä se more than on? Täytynee poiketa kesämmällä katsomaan.

Hiekkarannalla on Airisto Spa – more than sauna. Haluaisinpa tietää, mitä se more than on? Täytynee poiketa kesämmällä katsomaan.

PS. Holiday Club Airiston lisäksi olemme reissanneet osakkeilla ainakin Kreetalla, Espanjassa useissa kohteissa, Madeiralla, Portugalissa mantereella, Englannissa ja Naantalissa.