Avainsanat

, , , , , ,

Kummitustätini on aikamoinen epeli, mitä ruokaan tulee. Hänellä on epävirallinen palveleva puhelin, johon voi soittaa hädän tullen. Niin teinkin, kun minulla oli pussillinen punajuuria. Täti neuvoi näin:

Kuori ne ja siivuta ohkoisehkoiksi siivuiksi. (Apteekin täti neuvoi näin: Kuori punajuuret kumihanskat kädessä.)

Vähän kauniimpi juures tuo punajuuri.

Vähän kauniimpi juures tuo punajuuri.

Ripottele päälle karkeaa suolaa ja runsaasti rosmariinia kuivana tai tuoreena, kumpaa sattuu löytymään (lisäsin myös omin päin muita yrttejä, vaikkei käsketty) ja oikeaa tai jauhettua valkosipulia. Roiski sekaan balsamicoa ja tiraus oliiviöljyä (älä lotraa). Pyörittele hetken aikaa ja laita läjänä uunivuokaan.

Uunissa noin 1 tunti 200 asteessa.

Voi syödä kuumana tai kylmänä, että hyvin menee seuraavinakin päivinä.

Sen verran öljyä, että juuri kiiltää. Ei tarvi lillua.

Sen verran öljyä, että juuri kiiltää. Ei tarvi lillua.

Kypsänä vähän kuppasen näköisiä, mutta ah, niin maittavia.

Kypsänä vähän kuppasen näköisiä, mutta ah, niin maittavia.

Ja se alle 200 kalorin annosko? Kilossa raakoja kuorittuja punajuuria on 380 kaloria, 5 g öljyä on 40 kaloria, yhteensä siis 420 kaloria (jos paljon valkosipulia, niin laske lisäksi). Jaa uunivuoka neljään osaan ja kas, sulla on 105 kalorin annos. Sotke sekaan 100 g (66kcal) raejuustoa ja annos on valmis.

Siinä lautasellinen alle 200 kalorilla.

Vähän rumempi lautasellinen alle 200 kalorilla.