Avainsanat
Reilu annos (4-5 aikuiselle) herkullista lohipastaa syntyy näin:
Kuoritaan ja silputaan 2 sipulia, vaikka punainen ja tavallinen. Hienonnetaan 3-4 valkosipulin kynttä. Kuullotetaan edellämainitut oliiviöljyssä.
Raastetaan 2 sitruunan kuori, jotka lisätään tuorepinaattipussillisen kanssa sipulien sekaan. Haudutetaan pinaatit kuivemmiksi ja pienemmiksi. Lisätään sekaan 2 dl kuohukermaa ja yhden sitruunan mehu. Maustetaan suolalla ja pippurilla (ja yrteillä, jos innostaa). Jätetään hautumaan.
Keitetään kaksi pussillista tuorepastaa (itse miksaan aina pinaattiversion ja tavallisen) merivedensuolaisessa vedessä.
Lisätään kastikkeen sekaan 300 g kylmäsavulohisiivuja (ja vaikka jättikatkaravun pyrstöjä tai tavallisia katkarapuja tai simpukoita tai mitä vain).
Otetaan tilkka pastankeitinvettä talteen kun kaadetaan muu vesi pastoista pois. Kipataan pastat ja tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan. Pilkotaan 2 avokadoa sopiviksi suupalasiksi ja lisätään sekaan. Tarkistetaan maku ja käydään syömään.
Päälle voi raastaa parmesaania.