Avainsanat

, , , ,

Vanhempani valmistavat aina toisinaan poronvasanpaistin pyhäruokana. Mainio resepti on löytynyt Viini-lehden nettisivulta, josaa Antti Vahtera neuvoo helpon reseptin. Sillä on onnistuttu aina. Alkuperäinen resepti löytyy tästä linkistä.

Poronvasanpaisti, muusia ja salaattia.

Poronvasanpaisti, muusia ja salaattia.

Tarveaineet ovat vähäiset. Paahtopaistista poistetaan kalvot ja muu ällö. Jos se menee repaleiseksi, sen voi sitoa. En muista, että olisi koskaan sidottu. Nypitään neljän timjaminoksan lehdet, jotka hierotaan lihan pintaan rouhitun suolan ja pippurin kanssa. Suolaa ja pippuria saa olla runsaasti. Alkuperäisesti reseptistä poiketen lisäisin rouheen sekaan vielä vähän valkosipulia.

Kuoritaan ja puolitetaan 10 pientä salottisipulia. Paistetaan liha pinnasta ruskeaksi, jonka jälkeen kuullotetaan sipulit voissa pehmeiksi.

Paisti ja sipulit kääritään tiukasti folioon ja tuupataan paistimittari paksuimpaan kohtaan. Paistetaan 15 min 200 asteessa ja pudotetaan lämpö 150 asteeseen. Paistetaan paisti sisälämmöltään 54 asteeseen. Annetaan ässehtiä parikymmentä minuuttia, että nesteet ja lämpö tasaantuvat. Siivutetaan terävällä veitsellä ja syödään parempiin suihin.

Leikataan terävällä veitsellä, ei nyrhitä tai paineta.

Leikataan terävällä veitsellä, ei nyrhitä tai paineta.