Avainsanat
Kasvisruoka, Kotiruoka, Kulinarismi, Lapsen kanssa, Resepti, Salaatti, Snack
Kulttulinaristin 1-vuotissynttäreitä päätin juhlia tekemällä jotain uutta. Teinkin. Nimittäin lehtikaalisipsejä.
Oliko kukaan kuullut lehtikaalista vielä muutama vuosi sitten? En minä ainakaan. Trendiherkkuun eli lehtikaalisipseihin, tuohon perunalastujen terveelliseen haastajaan löytyy nykyään ainekset jopa Lidlistä.
Resepti on helppo, löysin sen netistä.
200 g lehtikaalia huuhdellaan ja kuivataan. Poistetaan puumaiset osat ja leikotaan suupaloiksi. Sekoitetaan keskenään 2 rkl hyvää oliiviöljyä ja 1/2 tl sormisuolaa (tai jotain muuta suolaa). Lirutetaan lehtikaalien sekaan ja sotketaan sekaisin. Ja kyllä, tuo määrä oljyä riittää. Puolitoistakertaistin öljyn määrän ja se oli ehkä liikaa.
Laitetaan uuniin 150 asteeseen 15-25 minuutiksi. Käännellään välillä lastalla. Varotaan ettei kärvää. Valmiita ovat kun ovat rapeita.
Taatusti terveellisempiä kuin perunalastut. Alakouluikäinen tykkää mausta, vaikka minusta tuntuu, että käräytin ne. Tein ne nimittäin kahdella pellillä kiertoilmalla 125 asteessa. Menivät osa ruskeiksi, en tiedä, kuuluuko.
Onnea 1-vuotiaalle!
Kiitos Lukkija! Toivottavasti pysyt seuroissa seuraavankin vuoden. Ja mä.