Avainsanat

, , , , , ,

Kulttulinaristin 1-vuotissynttäreitä päätin juhlia tekemällä jotain uutta. Teinkin. Nimittäin lehtikaalisipsejä.

Oliko kukaan kuullut lehtikaalista vielä muutama vuosi sitten? En minä ainakaan. Trendiherkkuun eli lehtikaalisipseihin, tuohon perunalastujen terveelliseen haastajaan löytyy nykyään ainekset jopa Lidlistä.

200 gramman lehtikaalipussi on aika iso.

200 gramman lehtikaalipussi on aika iso.

Resepti on helppo, löysin sen netistä.

200 g lehtikaalia huuhdellaan ja kuivataan. Poistetaan puumaiset osat ja leikotaan suupaloiksi. Sekoitetaan keskenään 2 rkl hyvää oliiviöljyä ja 1/2 tl sormisuolaa (tai jotain muuta suolaa). Lirutetaan lehtikaalien sekaan ja sotketaan sekaisin. Ja kyllä, tuo määrä oljyä riittää. Puolitoistakertaistin öljyn määrän ja se oli ehkä liikaa.

Öljy ja suola levittyy yllättävän hyvin.

Öljy ja suola levittyy yllättävän hyvin.

Laitetaan uuniin 150 asteeseen 15-25 minuutiksi. Käännellään välillä lastalla. Varotaan ettei kärvää. Valmiita ovat kun ovat rapeita.

Taatusti terveellisempiä kuin perunalastut. Alakouluikäinen tykkää mausta, vaikka minusta tuntuu, että käräytin ne. Tein ne nimittäin kahdella pellillä kiertoilmalla 125 asteessa. Menivät osa ruskeiksi, en tiedä, kuuluuko.

Osa jäi vihreiksi, ne kyllä ovat vähän sitkeitä. Ruskeat ovat rapeita ja kitkeriä. Koita siinä sitten.

Osa jäi vihreiksi, ne kyllä ovat vähän sitkeitä. Ruskeat ovat rapeita ja kitkeriä. Koita siinä sitten.