Avainsanat

, , , , ,

Kyllähän te Banoffeen tiedätte? Trendiherkku parin vuoden takaa, helppo kuin mikäkin, mutta vieläkin helpommalla voi päästä.

Ohjeesta riittää helposti 4-6 henkilölle, varsinainen nykypappilan hätävara.

Vajaa rasiallinen LU:n Bastogne-keksejä murustellaan tai palastellaan lautasille. Sekoitetaan pehmeämmäksi purkillinen karamelisoitua kondensoitua maitoa. Turha keitellä itse kun voi ostaa valmiiksi keiteltynä eikä kruunu haalistu yhtään. Yritetään levitellä ihanaa kinuskitahnaa kekseille huolettomasti. Siivutetaan muutama banaani ja tipautellaan keksin murujen ja kinuskin sekaan. Päälle ronskisti kermavaahtoa. Jäkaappiin jäähtymään ainakin puoksi tunniksi. Päälle vielä keksimurua ja kas, valmis!

Purettu banoffee.

Purettu banoffee.

Versioida voi. Banaanien tilalle tai oheen voi laittaa myös puolukoita, ai että tulee herkullisen kirpeän makeaa. Helppoa kun mikä!