Avainsanat

, , , , , ,

Luin jostain internetissä väittelyn, että onko se leipäjuusto vai juustoleipä. Onhan se nyt ihan eri asia. Leipäjuusto on tämä näin valkoinen juusto, jossa on tummia pilikkuja ja juustoleipä on vähän niinkuin kinkkuleipä, mutta juustolla.

Ja niin, että leipäjuustosta saa ihanan herkkujälkkärin, mutta juustoleipä on enemmänkin suolukkapala.

Silloon kummää olin piäni, niin mun äitini teki joskus iltaherkkua, johon kuului leipäjuustoa, hilloja eikä siis mitä tahansa hilloja, vaan lakkoja eli suomuuraimia sekä kuohukermaa ja kanelia.

Valmistin sen itse kokeellisesti vähän päin seiniä, eikä annoksesta tullut kovin kutsuva. Oikein se menee näin:

Lämmitä paistinpannulla purkillinen kuohukermaa (ilman purkkia) melkein kiehuvaksi. Lisää sekaan maun mukaan kanelia. Lisää sopiva määrä annospaloja leipäjuustosta (esim. pyöreästä leikattuna kunnon sektori/syöjä) kerman sekaan ja anna hautua sen verran, että vähän pehmenevät. Ei useita minuutteja. Juusto menee helposti liian löllöksi ja narskuvaksi (kuten kuvassa). Nosta heti annokseksi lautaselle.

Päälle kokonaisia hilloja (paras vaihtoehto) tai hillahilloa. Syötävä heti.

Ruma mutta hyvä, vaikka ylikypsyi.

Ruma mutta hyvä, vaikka ylikypsyi.