Avainsanat

, , , , ,

Varsin pitkän ajan takaa yksi haaveiden matkakohteista on ollut Kuuba. En ollut valmistautunut siihen, koska olen moukka ja seuraan politiikkaa (omaa ja toisten) aivan liian vähän, että kohteeseen tulee kiire.

Kuten moni muukin matka/harrastus/tehtävä/unelma, tämäkin oli sellainen ”sitku”-unelma. Sitku on käyty monta muuta kohdetta. Sitku ollaan eläkkeellä. Sitku kakara on vanhempi. Sitku me ollaan vanhempia. Sitku talous on kunnossa. Sitku. Sitku. Sitku.

Ja sitten Amerikka meni ja höllensi pakotteita. Helvetti. Sit tuli kiire. Jos siis tahtoo nähdä Kuuban sellaisena, kuin se on ja on ollut, niin nyt alkaa olla viime hetket. Ennen kuin amerikkalaiset pilaa sen, kuten ovat tehneet muille Karibian saarille.

Sitten oli alettava säästää oikein olan takaa. Varausmaksu on maksettu, joten sinne sitten mennään.

Ei se ole matka eikä mikään, jos siitä ei tiedä kaikkea etukäteen.

Ei se ole matka eikä mikään, jos siitä ei tiedä kaikkea etukäteen.

Aiempia bloggaajan silmin käymiäni kohteita ovat olleet Lontoo, Madeira ja Menorca, joista kaikista on rästissä kirjoitettavaa vaikka kuinka. Niiden jatkoksi tulee sitten Kuuba. Tuskin maltan odottaa sitä ahdistusta, mikä tulee kirjoittamattomista tarinoista.