Avainsanat

, , , , , ,

Izakaya Nomu herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Jotenkin haluaisin tykätä siitä, mutta joku siinä vaivaannuttaa. Kerron, miten olen ravintolaan tutustunut.

Olen yrittänyt sinne joskus aiemminkin, mutta se on ollut kiinni. Tänä vuonna päätin mennä testaamaan matalalla kynnyksellä Tamperradan aikaan yhtä pientä suupalaa. Tamperrada alkoi maanantaina, olin lapseni kanssa ovella maanantaina. Paikka oli kiinni. Se jäi testaamatta.

Yritin viedä perhettäni nauttimaan synttäri-illallista Nomuun klo 17. Minulle kerrottiin, että paikka on k-18 klo 18 jälkeen, joten alakouluikäisen kanssa sinne ei sopinut mennä. Selvästikin ravintola haluaa profiloitua nuorten, lapsettomien aikuisten seurusteluravintolaksi. Minusta on ok, jos ravintolaan ei haluta lapsia, kun se nätisti ilmoitetaan. Niin sis nytkin periaatteessa, kun sanottiin, että klo 18 alaikäisten on oltava ulkona. Olen ymmärtänyt, että vähän niinkuin Porijazzeillakin, alaikäinen voi olla anniskelualueella, kunhan on niin reilusti alaikäinen, ettei häntä voi kuvitella alkoholia nauttimaan. No mutta, Nomun tapauksessa kyse on ravintolan linjauksesta ja sinänsä ok. Alkuilta-aikaan, kun olen kävellyt Nomun ohi, siellä on näyttänyt varsin hiljaiselta. Ei siis vieläkään Nomuun. Menimme Maka-sushiin, josta olimme jo kerran saaneet älyttömän hyvää ruokaa. Saimme nytkin.

Ohikulkiessani huomasin, että Nomussa tarjotaan lounasta. Huomasin tilaisuuteni tulleen. Menin valtavan ravintolasalin tiskille ja kysyin, mitä ensikertalaisen kannattaisi ottaa. Sain hyvää palvelua ja minulle suositeltiin Teriyakilohta. Annoksen valmistumista odotellessa sain misokeittoa (kuuluu hintaan). Kahvikin olisi kuulunut lounaan hintaan, mutta sen nyt jätin väliin. Annos maksoi 10 euroa ja se oli järisyttävän kokoinen. Reilu salaatti omassa rasiassaan ja kunnolla kalaa sisältävä annos omassa rasiassaan. Ruoka oli hyvää, vaikka kastiketta olikin aika reilusti. Pari palaa kalaa maistuivat vähän turhan kalaisilta, mutta pääasiassa olivat oikein herkullisia, kypsyys oli täydellinen. Päätin vannoa Nomun nimiin, tuskin maltoin odottaa, että pääsisin illalliselle.

Teriyaki salmon donburi: Teriyakipaistettua lohta riisipedillä, misokeittoa (ei kuvassa) ja kahveet (ei kuvassa) 10 €.

Teriyaki salmon donburi: Teriyakipaistettua lohta riisipedillä, misokeittoa (ei kuvassa) ja kahveet (ei kuvassa) 10 €.

Eräänä iltapäivänä vanhempani vei lapseni Nomuun. Ei ollut enää lounasaika. Ottivat moelemmat muutamia susheja. Hyviä olivat, mutta kuulemma aivan järkyttävän kalliita. Jätin omaan arvoonsa.

Eräänä iltana oli lapsi hoidossa, joten päätin viedä seuralaiseni Nomuun. Meille suositeltiin useamman pikkuannoksen ottamista, jolloin voisimme jakaa ja maistella. Katsoimme hintoja ja koska kyseessä oli vain vähän niinkuin iltapala, ajattelimme kolmen annoksen riittävän. Onneksi suositeltiin ottamaan vielä neljäskin. Annokset olivat hinnoiltaan noin kympin paikkeilla kappaleelta (osa alle, osa päälle). Odotukset olivat korkealla. Sitten pöytään tuli lohta ja avocadoa.

Salmon avokado: diced salmon avocado sashimi, 9,90 €.

Salmon avokado: diced salmon avocado sashimi, 9,90 €.

Sanovat valmistavansa ruoat korkeatasoisista aineksista, enkä sitä epäile, mutta 9,90 € annos oli liian pieni ja lisäksi avocado ja lohi täysin mauttomia. Nehän ovat vain raaka-aineita, että jos niitä ei mausteta niin eiväthän ne välttämättä niin miltään maistukaan, mutta kyllä nyt jotain odotin.

Muutkin annokset tulivat. Onneksi otimme neljä, että oli edes vähän syötävää. Ei mennyt nälkä, mutta lasku alkoholittomine juomineen ylitti 40 euroa reilusti. Maut olivat ihan kivoja, mutta eivät sillä rahalla. Lihapulla-annoksen lihapullat maistuivat, no, lihapullilta. Sipsit olivat koostumukseltaan ihanan ohuita ja rapsakoita, mutta uiskentelivat rasvassa. Eihän se yllätys ole, että sipseissä rasvaa on, mutta liika on liikaa. Olimme molemmat sitä mieltä, että ruoat olivat ylihinnoiteltuja.

Teriyaki gyutsukune: Meatball skewers with teriyaki sauce 8,90 €.

Teriyaki gyutsukune: Meatball skewers with teriyaki sauce 8,90 €.

Higawari yakisoba: Day's yakisoba, 10,90 €.

Higawari yakisoba: Day’s yakisoba, 10,90 €.

Snack potatoe chips: homemade chips with lime & black pepper, 6,90 €.

Snack potatoe chips: homemade chips with lime & black pepper, 6,90 €.

Kävin vielä yhdellä lounaalla. Minulle suositeltiin japanilaista munakasta. Rohkeana kokeilin, vaikkei munakas niin olekaan lähellä sydäntäni. Ja eihän se (onneksi) perinteinen ollutkaan. Hauskana yksityiskohtana annoksen päällä oli kuivattuja tonnikalalastuja, jotka ikäänkuin elivät lämpimässä annoksessa. Vekkulia katsottavaa. Annos ei ollut niin minun makuuni, koska siinä oli liikaa kastiketta. Kuitenkin siinä oli reilusti raaka-aineita ja se oli hurjan täyttävä. Kuten lohiannoksessa, niin tässäkin ihmettelin voimakkaahkon teriyakikastikkeen runsasta käyttöä. Sen maku valitettavasti peitti alleen muut maut. Silti olen iloinen, että valitsin sen, tulipa kokeiltua.

Days's special lunch: Päivittäin vaihtuva Nomun erikoislounas osui tällä kerralla japanilaiseen muakkaaseen, 10 €.

Days’s special lunch: Päivittäin vaihtuva Nomun erikoislounas osui tällä kerralla japanilaiseen muakkaaseen, 10 €.

Aion kyllä edelleenkin mennä Nomuun lounaalle. Lista on tosi laaja ja sieltä löytyy varmasti laadukkaita ja hyviä ruokia. Henkilökuntaa Nomussa tuntuu olevan kovasti. Lounaalla näkyi nyt jälkimmäisellä kerralla aika paljon syöjiä, illallisella oli ehkä kaksi pöytäkuntaa lisäksemme. Ravintola on tosi iso, joten useampikaan pöytäseurue ei saa sitä näyttämään täydeltä. Tunnelma on kiva ja sisustus siisti. Vielä kun illallinen olisi joko edullisempi tai suurempi, niin palikat olisivat kohdillaan.

Ravintola: Izakaya Nomu
Missä: Kyttälänkatu 11, Stockmannin takana, Tampere
Vinkki: Tilaa lounasta mukaan. Lounasta saa ti-pe klo 11-15.
Palvelu: Aivan ystävällistä.
Tykkäsinkö: Kyllä ja en. Lounaasta kyllä, illallisesta en niinkään.
Oliko kallis: Lounas on hinta-laatu-suhteeltaan erittäin hyvä, illallisaikaan ruoat tuntuivat täysin ylihinnoitelluilta.
Menisinkö uudestaan: Lounaalle kyllä, illalliselle en.
Montako tähteä (1-5) kokonaisuudelle: 3,5 (olenhan syönyt lounastakin)
Seuralaisen tähdet kokonaisuudelle: 3 (yhdellä illalliskokemuksella)