Avainsanat

, , , , ,

Stockmann lähettää kerran viikossa linkin 20 minuutin resepteihin. Ensimmäisellä kerralla silmiini osui ihastuttava Savulohipasta. Oli helppo ja nopea ja taivaallisen hyvä.

Järisyttävän hyvä ja nopea ruoka.

Järisyttävän hyvä ja nopea kylmäsavulohipasta.

Näin se ihan vähän tyypitettynä valmistuu, jos vaikka toistekin tulisi tehtyä:
Hienonnetaan 1 sipuli ja 1 (ENEMMÄN!) valkosipulinkynsi ja kuullotetaan ne oliiviöljyssä. Lisätään joukkoon pari pakettia (=140-160g) tuorepinaattia. Paistetaan pehmeäksi. Joukkoon raastetaan 1 sitruunan kuori ja rouhitaan sekä suolaa että pippuria. Suolaa aika maltilla kun kylmäsavulohi on suolaista. Sekoitetaan joukkoon 100 g valkosipulituorejuustoa (tai yrtti-, chili- tai vaikka maustamatonta tuorejuustoa) ja pikkupurkki ranskankermaa. Annetaan hautua hetki.

Keitetään 2 paketillista tuorepastaa, mielellään jotain värikkäitä, runsaassa, merivedensuolaisessa vedessä. Valutetaan, mutta otetaan vähän keitinvettä talteen.

Sekoitetaan pastat kastikkeen joukkoon ja lorautetaan tilkka keitinvettä notkistukseksi. Lisätään viimeiseksi joukkoon 200-250 g kylmäsavulohisiivuja pilkottuna. Pieni hämmennys, maun tarkistus ja SYÖMÄÄÄÄÄÄÄÄN!

Lautasella annoksen päälle vielä parmesaaniraastetta.