Avainsanat

, , , , , , ,

Kokeiltuani Saarioisten kevytkastiketta aikapäivää sitten alle 200 kalorin salaattiannokseen, sain Saarioiselta mahdollisuuden testata uutta hunaja-dijonsinappisalaatinkastiketta. Melkoisen kauan kesti, ennen kuin löysin sen. Lähikaupassa ei ollut ja useimmiten tulee suosittua lähikauppaa. Tulee aika harvakseltaan käytettyä salaattikastikkeita, joten asia ei ole ollut akuutti.

Muistinpa kerran Stockmannilla katsoa kastikehyllyyn. Ja kas, sielläpä oli hyvä valikoima Saarioisen sooseja. Hunaja-dijonin lisäksi oli pakko tarttua myös Cole slaw salaattikastikkeeseen.

Veljekset kuin ilvekset.

Veljekset kuin ilvekset.

Illalla katsoin mitä pihalta löytyi… vähän nuupahtanutta, mutta vielä ihan raikasta salaattia revittynä. Sekaan vain pikkutomaatinpaloja ja avokadoa kuutioina. Cole slaw kastike oli aika majoneesisen makuista (mitä sen pitääkin siis olla), mutta kivan raikasta.

Hunaja-dijonsinappikastike toi ensimaistamalla mieleeni ulkomaat. Se näyttää aikalailla samalta kuin perinteinen sinappikastike, mutta maku on kyllä erilainen. Dijonin kyllä maistaa ihan selvästi. Ei huonoja kumpikaan.

Söin salaattia ja kastikkeita grillissä valmistettujen kala-perunanyyttien kanssa. Siihen sopi ehdottomasti Cole slaw -kastike paremmin. Hunaja-dijonia käyttäisin liharuoan kanssa tai kanasalaatin seassa. Itsehän syön ihan mitä vaan, eikä tuoteselosteita tule niin tarkkaan syynättyä, mutta nämä molemmat kastikkeet käyvät niin laktoosi- kuin gluteenivaivaisillekin. Cole slaw -kastikkeessa on munaa, hunaja-dijonissa ei.

Vähän kiinnostaa kokeilla, miten Cole slaw -kastikkeella saisi rakennettua oikein cole slaw salaatin, vai maistuuko teolliselta. Kyllähän se vähän valmistamista nopeuttaisi ja helpottaisi. Testattava joskus – ehkä.