Avainsanat

, , , ,

Hiedanranta on teollisuusalue Nässyn rannalla, Nokian moottoritien ja rantatien risteyksen jälkeen oikealle käännyttäessä. Keskustasta kun tullaan nääs. Se on entistä Metsä Boardin sellutehtaan aluetta. Entisellä puunjalostusalueella on ollut jo vuosia hiljaista, mutta viime vuonna kaupunki osti sen Metsä Boardilta 26 miljoonalla eurolla. Vanhimmat teollisuusrakennukset ovat 1900-luvun alusta ja Wilhelm von Nottbeckin rakennuttama kartano vuodelta 1893.

Varoitus sortumavaarassa olevista rakennuksista ja rakennelmista.

Varoitus sortumavaarassa olevista rakennuksista ja rakennelmista.

Hienoltahan ne rakennukset näyttävät.

Hienoltahan ne rakennukset näyttävät.

Hiedanrannasta suunnitellaan uutta asutuskeskusta 15 000-25 000 asukkaalle, jonka läpi tai ohi ratikkakin tulisi kulkemaan. Tällä hetkellä alue toimii nimellä Väliaikainen Hiedanranta, jonka toimintaan ja tulevaisuuteen kaupunki kaipaa vinkkejä kaupunkilaisilta. Sieltä voi myös vuokrata tiloja käyttöönsä ja siellä voi järjestää jotain kivaa, kuten nyt 15.8. ja 16.8. järjestetyt puutarhajuhlat. Lauantain ohjelmaan kuului yömyöhälle jatkunut elektromusiikkidisko ja muuta hengailua. Sunnuntaina soitettiin jazzia ja hengailtiin.

Ohjelma.

Ohjelma.

Musaa ja hengailua hyvässä säässä ja seurassa.

Musaa ja hengailua hyvässä säässä ja seurassa.

Kansa kerääntyy katselemaan näkymää Nässylle.

Kansa kerääntyy katselemaan näkymää Nässylle.

Kaupungille saa antaa vinkkejä Hiedanrannan käyttötoiveista.

Kaupungille saa antaa vinkkejä Hiedanrannan käyttötoiveista.

Säät suosivat mitä mainioimmin ja nyt sunnuntaina käyneenä pienesti jäi harmittamaan, ettei eilen illalla jaksanut lähteä. Ja koskapa sää oli niin mainio ja tunnelma upean leppoisa, tuli mieleen, että varmaan tästäkin joku ”säästäkää Hiedanranta”-kansanliike saadaan aikaan. Tuntuu, että kun jotain alueita halutaan rakentaa, syntyy vastaliike. Kuten Eteläpuistossakin. Kävin muuten siellä eilen ja seurueen kanssa totesimme kaikki, että täälläpä ei ole ennen tullutkaan käytyä. Kiva alue joo, mutta ei siellä ihmisiä ollut. Miksei siis rakentaisi sitäkin, ympäristöä kunnioittaen. Kyllähän Pyynikillä ulkoilumaastoja riittää aivan kaupungin kupeessa.

Että minun puolestani rakentakaa Hiedanranta ja tehkää siitä kiva. Säästäkää, hyödyntäkää ja korjatkaa vanhaa niin paljon kuin mahdollista, tehkää koko rannan mittainen hiekkaranta laitureineen päivineen ja keksikää kaikkea aktiviteettia, joiden avulla kaupunkilaiset saadaan innostumaan!

Rantatielle näkyvät tolpat lähempää.

Rantatielle näkyvät tolpat lähempää.

Vasemmanpuoleisessa asui aikanaan tehtaan vartija.

Vasemmanpuoleisessa asui aikanaan tehtaan vartija.

Kartano.

Kartano.

Vesilaitos.

Vesilaitos.

Altaita ja rattaita.

Altaita ja rattaita.

Hommat loppu.

Hommat loppu.

Jos innostuit asiasta kuten minäkin, seuraa Väliaikaisen Hiedanrannan nettisivuja vaikka tästä linkistä. Ja hästäggäile tunnuksella #hiedanranta.

Ehkäpä alue herää uudella lailla henkiin...

Ehkäpä alue herää uudella lailla henkiin…