Avainsanat

, , , , , , ,

Olimme tänään menossa Hällä-näyttämölle Teatterikesän merkeissä Petra-näytelmää katsomaan. Koska aikaa oli, muttei liikaa, piti valita ravintola jostain läheltä. Ensin tuli mieleen Maruseki ja sitten tuli mieleen, että viimeisillä kerroilla hinta on ottanut laatuun liikaa etäisyyttä. Laatu laskee, hinta nousee. Jotenkin fin diningia haetaan, mutta maku ei piisaa. Tai jotain. MUTTA!

Muistin tuttavani suositelleen minulle kolmen nuoren yrittäjän perustamaa Maka Sushi -ravintolaa jo heti sen perustuttua. Sanoi, että lounas on hinta- ja laatusuhteeltaan mainio. Muulloin ei vielä ollutkaan käynyt kuin lounaalla. Minäpä päätin testata.

Maka Sushi löytyy Näsilinnankadulta Kauppa-aukiolta pienestä, pimeästä nurkasta. Aika viehättävä sijainti sinänsä.

Maka Sushi löytyy Näsilinnankadulta Kauppa-aukiolta pienestä, pimeästä nurkasta. Aika viehättävä sijainti sinänsä.

Seuralainen nuokkui autossa ja kun yllätyksenä vein hänet heräilevänä sushilaan, oli aloitus jotenkin kankea ja rasittava (ei siis seuralaisen syystä). Ravintolan neljästä sisällä olevasta pöydästä yhdessä oli huutava vauva, joka kyllä kohteliaasti kärrättiin kohta pihalle. Musiikki oli vähän painostavaa jumputusta näin ensi alkuun tyyliin sopimattomasti. Myöhemmin siihen tottui ja se olikin ehkä ihan tyyliin sopivaa. Tiedustelin kassalta, mitä täällä pitäisi syödä noin niinkuin suosituksia tunnustellakseni. Vastaus oli.”Sushia.” Ok, se kai se oli mielessäkin, mutta ei niin tarkasti olisi tarvinut sanoa. Pöytään mentyäni tarjoilija (sama kun kassalla ensin) pyyhki muut pöydät paitsi meidän pöytäämme. Pyysin kyllä, mutta kaikui pyyntöni kuuroille korville.

Seinämaalaus ja hillittömän kivat lamput.

Seinämaalaus ja hillittömän kivat lamput.

Pirteä ja yksinkertainen sisustus.

Pirteä ja yksinkertainen sisustus.

Nettisivulla sanotaan:”Tarjoamme laadukasta ja ammattitaidolla tehtyä sushia, mistään tinkimättä. Teemme ruoat käsityönä alusta asti itse, tervetuloa!” Pidän mielukkaammin vähän paremmasta kuin huonommasta palvelusta, ja siitä kyllä aluksi tuli tingittyä. Muuten lause piti vallan mainiosti paikkansa. Ja loppua kohden palvelukin parani. Liekö ollut ensimmäisellä kaverilla huono päivä, muilta onnistui palvelukin leppoisammin.

Tsekkasimme listan ja tilasimme 14 palan annoksen (18,50 €) ja lisäksi 10 lohinigiriä (15 €). Isompaan annokseen ei ollut tonnikaloja tarjolla, mutta tilalle tuli grillattua lohta ja ankeriasta. Mielenkiintoista. Huomasimme, että muista pöydistä käytiin hakemassa Misokeittoa. Menin kysymään, mitähän moinen maksaisi, niin vähän töksäyttäen minulle sanottiin sen kuuluvan hintaan. Sitähän en voinut tietää, kun ei ollut kerrottu, mutta hienoa. Hyvää oli se keitto, vaikkei sattumia ollutkaan. Siihen sai oman maun mukaan lisätä sipulin varsia, kuivattua merilevää ja chili-seesaminsiemen-jauhetta. Hyvää. Sopi santsia.

Misokeitto oheishörsäleillä.

Misokeitto oheishörsäleillä.

Kolme nuorta miestä hääri keittiössä ja kohta saimme hienot annoksemme. Lohi suorastaan suli suuhun. Ankerias vähän jännitti, mutta se olikin kypsennetty ja maistui todella hyvältä. Hyvä, että oli tonnikala loppu, johan sitä on maistettu. Maut olivat erittäin hyviä kaikin puolin ja sushi-palaset sopivan kokoisia. Riisillä oli hyvä koostumus, ei hajonnut, muttei ollut liian kovaa ja tiivistä. Kokemukseni tamperelaisista sushi-paikoista rajoittuvat tällä hetkellä Marusekiin ja Watamiin.  Miljööt ovat kaikissa kolmessa hyvin erilaiset. Palvelu ei ole muissakaan mitään ylenpalttista, joten paras vertailtava on ruoka ja siinä Maka menee muista ohi että heilahtaa. Taisin syödä yksiä parhaista susheista koskaan.

14 palan herkkuannos, takana 10 kappaletta suusa sulavia lohinigirejä.

14 palan herkkuannos, takana 10 kappaletta suusa sulavia lohinigirejä.

Ravintola: Maka Sushi
Missä: Näsilinnankatu 30, kauppa-aukio keskustan länsipäässä, Tampere
Vinkki: Misokeitto kuuluu hintaan ja sitä sopii santsia. Laita sekaan kaikkea, mitä laitettavissa on.
Palvelu: Aluksi aika onnetonta, mutta selvästi parani loppua kohti
Tykkäsinkö: Ruoka oli tosi hyvää ja ehkä ensi kerralla muutkin osaset natsaavat paremmin.
Oliko kallis: Hinta-laatu-suhteelta oikein hyvä.
Menisinkö uudestaan: Todellakin aion mennä!
Montako tähteä (1-5) kokonaiselämykselle: 3
Montako tähteä (1-5) ruoalle: 5
Seuralaisen tähdet kokonaiselämykselle:
4
Seuralaisen tähdet ruoalle: 4,5