Avainsanat

, , , , , ,

Lauantaisin järjestetään Ciutadellassa markkinat Placa des Born -aukiolla. Pettymään tulee hän, ken kuvittelee näkevänsä jotain aitoa ja ihanaa. Kyseessä on aivan tavalliset turistimarkkinat, joissa myydään samaa kamaa – vöitä, laukkuja ja rättejä – kuin kaikkialla muuallakin.

Placa des Bornes -aukion reunalla sijaitsee kaikeksi onneksi turisti-info, josta kysymällä sain kuulla, missä ovat oikeat markkinat.

Turisti-infon seinällä esitellään muutamia rantoja hyvin havainnollisesti.

Turisti-infon seinällä esitellään muutamia rantoja hyvin havainnollisesti.

Infon täti piirsi karttaan ympyrän piskuisen Placa la Libertatin ympärille ja madalsi ääntään sanoen:”Go there, it’s OUR market. It’s a place where we go.”

SINNE!

Matkalla torille olimme eksyä pienille kujille, joita Ciutadellan vanha keskusta on täynnä. Yhtä tietä kun lähtee seuraamaan, ei ole mitään takeita siitä mihin päätyy. Onneksi keskusta on kuitenkin hyvin pieni, eikä todellista eksymisen vaaraa ole.

Vanhan kaupungin pääkadulla.

Vanhan kaupungin pääkadulla.

Sivukujalla.

Sivukujalla.

Ja voi sitä kuhinaa. Koko pieni aukio on täynnä ihmisiä. Keskellä aukiota on kalahalli, jossa on toinen toistaan kummallisempia kaloja. Hain pää. Hirvittävän ruma antennikala, josta en ymmärrä, miksi minulla ei ole kuvaa. Paikalliset ostamassa kalaa ja kalanperkeitä. Muutama turisti, minä itse mukaan luettuna, pällistelemässä kaikkia ihmeitä.

Tunnelmaa ja hälinää.

Tunnelmaa ja hälinää.

Siinäpä valikoima rapuja.

Siinäpä valikoima rapuja.

Mitään ei heitetä hukkaan. Perkeetkin myydään.

Mitään ei heitetä hukkaan. Perkeetkin myydään.

Kalahallin ympärillä on kala- ja tapasravintoloita ja kaikki terassit täynnä. Aukion reunalla on myös eräänlainen avonainen kauppahalli, jossa myydään lihaa ja juustoja. Juustoja ja vihanneksia myydään myös pöydillä aukion reunoilla.

Mahtava paikka, hieno fiilis, ihana katsella ihmisisä. Yksi hienoimmista paikoista koko reissulla. Paikallista. Aitoa.