Avainsanat

, , , , , , ,

Porista tulee ensimmäisenä mieleen Yyteri. Sitten kun tekee rantaretken Yyteriin, huomaapi, ettei se ole missään määrin Porissa (siis sijainniltaan). Hirvittävän pitkä matka on sieltä keskustaan. Porin ympäristössä on kyllä muitakin mukavia kohteita, joihin ei ehkä vahingossa tule eksyttyä.

Kesä-heinäkuun taitteeseen sijoittuvalla kotimaan reissulla tuli käytyä myös sekä Yyterissä että Porissa. Yyterissä tuuli (siellä kuulemma aina tuulee). Kaikeksi onneksemme juuri silloin oli kesän tähän mennessä ainoat lämpimät päivät, joten talviturkki tuli heitettyä ja nahka kuorittua hiekkaisessa tuulessa.

Yövyimme Yyteri Beach -lomakeskuksessa. Odotin, että osumme Yyterin rysään, mutta vielä mitä, pitkältä tuntuvan metsätien päässä oli viehättävä mökkikylä. Meille painotettiin, että vapaana oleva mökki on erittäin pieni perinnemökki, johon nippanappa mahtuu koko kolmehenkinen seurueemme. Mutta kerrassaan!!! Mikä ihana mökki! Ei niin pieni, mitä kauhulla odotimme ja mökissä oli suihku ja wc sekä keittomahdollisuus. Mainio mökki ja rauhalliseen (ihan helvetin tuuliseen) rantaan muutama sata metri.

Kunnostettu perinnemökki riitti mainiosti kolmelle. Ympäristö oli viihtyisä, eikä naapureita ihan heti seinässä kiinni.

Kunnostettu perinnemökki riitti mainiosti kolmelle. Ympäristö oli viihtyisä, eikä naapureita ihan heti seinässä kiinni.

Reissullamme olimme kokeneet jo kaksi muutakin leirintäaluetta (Kalajoen Top Campingin ja Kristiinankaupungin Pukinsaari Campingin), mutta tämä oli kaikista viehättäväin. Palvelu oli mitä mainiointa, vaikka Ravintola Dyynistä menikin jäätelö loppumaan kesän ensimmäisten lämpimien päivien vuoksi.

Grilli oli asukkaiden käytettävissä ja siinähän tuli kyrsän lisäksi grillattu perinneherkkua, suklaisia grillibanaaneita. Mökissä oli terassi, jolla oli leppoisaa nauttia grilli-illallinen kera pakkasessa odotelleen jäätelön.

Perinnebanaanit. Kyllähän te tiedätte, miten nämä tehdään? Bansku halki ja väliin niin paljon Fazerin sinistä kuin mahtuu (ja kehtaa), folio ympärille ja grilliin. Vanilijajätskiä kylkeen.

Perinnebanaanit. Kyllähän te tiedätte, miten nämä tehdään? Bansku halki ja väliin niin paljon Fazerin sinistä kuin mahtuu (ja kehtaa), folio ympärille ja grilliin. Vanilijajätskiä kylkeen.

Josko antaisin Leirintäalueille pisteitä, antaisin tälle täyden vitosen. Ei ollut varmasti viimeinen kerta Yyteri Beachissa.

Seuraavana päivänä kävimme myös kokeilemassa Yyterin rysäpuolella. Porukkaa oli paljon, vaikka ilma ei ollut hillittömän lämmin. Rannassa oli viileä ja liiankin tuulista. Rantaravintola oli päässyt vähän huonoon kuntoon ja oli ilmeisesti myynnissäkin. Jos olisin uskonut edellisen illan leirintäaluekonkareita, olisin etsinyt ja löytänyt tuulettoman lammen dyynien keskeltä, liukumäen läheltä. Siellä olisi ehkä uskaltautunut uimaankin. Tältä rannalta löytyi palveluita, toisin kuin Yyteri Beachin rannalta, mutta ensi kerralla taidan silti valita sen Yyteri Beachin.

Matkalla rysärannalle. Minä ja monet muut.

Matkalla rysärannalle. Minä ja monet muut. Ihan niinku ulkomailla, eiks je?