Avainsanat

, , , , , , ,

Löytyipäs älyttömän hyvä lounaspaikka Porin ytimestä, kuitenkin hyvin kätkettynä sisäpihalle. Miittinkiin ei osu vahingossa.

Miittingin kutsuva(ko?) sisäänkäynti.

Miittingin sisäänkäynti ei ehkä pakota astumaan sisään, mutta jossain määrin on vaatimattomuudessaan houkutteleva.

Sisäänkäynti löytyy Pohjoispuisto 4:n sisäpihalta. Tuskinpa olisin osunut paikalle ilman seurueemme paikallisoppaan johdatusta. Ravintolassa tarjotaan lounasta arkisin klo 10.30-14.00. Lisäksi Miittinki vuokraa kokous- ja saunatiloja.

Vaatimattomasta sisäänkäynnistä huolimatta itse ravintola on viihtyisä. Se on aika pieni, mutta ihan kiva. Alle kympin lounaaseen kuuluu raikkaita salaatteja sekä useita majoneesisalaatteja. Pääruokia on ainakin kolmea erilaista. Jälkiruokaa ja kahviakin on tarjolla.

Perjantaina tarjolla oli suikaloitua pippuripossua, riistakäristystä, pikkulihapullia kastikkeessa ja lohta. Myös muusia ja pikkuperunoita. Myös keittoa. Liharuoat olivat järisyttävän maukkaita, oikein harmitti, että aamiaisesta oli niin vähän aikaa. Lohi ehti loppua, ennen kuin pääsin maistamaan, mutta kuulin senkin olleen herkullista. Annoin itseni ymmärtää, että kaikki ruoat on tehty kokonaan itse. Ei mitään fine diningia, mutta ei se lounaalla niin tarvikaan. Ja toki sellaiseksi kävisi, kun laittaisi vain yhden perunan, kolme siivua käristystä, kolme puolukkaa ja vihreän korren. Ihan perinteistä kotiruokaa (jospa tällaista kotiruokaa kotonakin saisi…) Jälkkäriksi oli kahvit sekä juustokakkua ja kermaista marjarahkaa. Hillittömän paljon arvostan sitä, että vielä löytyy tällaisia paikkoja. Mistä niitä löytäisi lisää?

Miittinki on sellainen niin kutsuttu Porin hidden gem. Jos et keksi muuta syytä tehdä reissua Poriin, kannattaa se ehkä tehdä vain Miittingin vuoksi!

Ravintola: Miittinki
Missä: Pohjoispuisto 4 sisäpiha, lähellä toria, Pori
Vinkki: Älä syö aamulla.
Palvelu: Toimeliasta ja puhumatonta.
Tykkäsinkö: Erittäin paljon!
Oliko kallis: Laatuun nähden ei, ei olisi huonommallekaan laadulle, jos valikoima olisi noin monipuolinen.
Menisinkö uudestaan: Ehdottomasti ja ilman muuta.
Montako tähteä (1-5) kokonaiselämykselle: 5
Seuralaisen tähdet kokonaisuudelle: 5 (ne ruoat oli järkyttävän maukkaita)