Avainsanat

, , ,

Oulun Nallikarissa on hillittömän hieno ja suuri hiekkaranta. Sinnehän mahtuu kerralla vaikka koko pohjoinen Suomi. Vielä kun olisi lämpimämpi ilma, niin aikuinenkin uskaltaisi uimaan. Rannalla on myös hyvät vaattenvaihtokopit ja vartijakin taisi tornissa näköhavainnon mukaan killottaa.

Nallikari on upea ranta pohjoisessa (etelästä katsoen) Suomessa.

Nallikari on upea ranta pohjoisessa (etelästä katsoen) Suomessa.

Kalajoella on hiekkarantaa myös. Top Camping -leirintäalueen ranta on kapea, mutta pitkä. Vuokralle saa vaikka suppauslaudan. Kaikkiaan rantaa on niin, että on vaikea uskoa sen helposti menevän täyteen.

Kalajoen hiekat... (jääkö sävel pyörimään päähän?)

Kalajoen hiekat… (jääkö sävel pyörimään päähän?)

Tai äläs sano, Porin Yyterissä hiekkarantaa riittää myös valtavin määrin ja kyllä sielläkin, erittäin tuulisellakin ilmalla tuntui olevan paljon väkeä. Tuulisella ilmalla kannattaa suunnata pienelle uimakelpoiselle lammelle, joka löytyy liukumäkien vierestä. Kuulimme suosituksen, emme löytäneet. Ensi kerralla löydämme ja vältämme hiekkapesun. Jos mielii rauhallisempaan paikkaan, kannattaa Porista päin tultaessa kääntyä Yyteri beach -kyltiltä vasemmalle ja uskollisesti jatkaa metsätie päätyyn asti.

Yyterissä vesi on ihan heti rannassa, mutta rantaan on verrattoman pitkä matka.

Yyterissä vesi on ihan heti rannassa, mutta rantaan on verrattoman pitkä matka. Lautatiet helpottavat matkaa.

Nämä nyt ovat näitä suuria rantoja, myös pieniä ja kivoja löytynee, kun osaa etsiä. Viehättävässä Kristiinankaupungissa on Pukinsaari camping -leirintäalue, johon kuuluu kaupunkilaistenkin suosiossa oleva pieni hiekkaranta.

Pukinsaari Campingin rantaan oli laitettu viihtyisyyttä rajoittavat oranssit aidat. Otaksuimme, että niiden tehtävä oli estää lintujen pesiytyminen rantaan, joka voisi sekin rajoittaa viihtyisyyttä....

Pukinsaari Campingin rantaan oli laitettu viihtyisyyttä rajoittavat oranssit aidat. Otaksuimme, että niiden tehtävä oli estää lintujen pesiytyminen rantaan, joka voisi sekin rajoittaa viihtyisyyttä….

Hienoja rantoja yhtä kaikki, ei sitä sisäsuomalainen osaa kuvitellakaan tuollaisia rannikon helmiä. Talviturkki jäi Yyteriin ja kaikeksi ihmeeksi, nuoruusmuistoista poikete, vesi ei ollutkaan jäistä ja aallotkin olivat kuin isommissa merissä.