Avainsanat

, , , ,

Onko tämä niin kutsuttu vihannesnyytti? On joo, mutta siinä on vain perunaa. Nämä nyytit valmistuivat Lidlistä hankitusta 1 kg Siikli-perunapussukasta (tai lähinnä sen sisällöstä). Pestään, ei kuorita. Siivutetaan noin sentin siivuiksi. Otetaan 3 neliskulmaista palaa vahvaa foliota. Roiskastaan kunkin folion keskelle reilu loraus hyvää oliiviöljyä ja nakataan perunat folioille.

Kasataan perunat öljytylle foliolle.

Kasataan perunat öljytylle foliolle.

Lasten versio:
Lorautetaan öljyä perunoille, lisätään vähän suolaa ja mustapippuria, kenties, lapsesta riippuen, myös yrttejä.

Aikuisten (ja reipashenkisten lasten) versio:
Valmistetaan valkosipuliyrttiöljy silviissiin, että kaadetaan kunnon loraus hyvää oliiviöljyä kuppiin. Öljyn sekaan murskataan 3-5 valkosipulin kynttä ja silputaan naisellinen kourallinen puutarhasta/jääkaapista löytyviä tuoreita (kuumasta tykkääviä) yrttejä esim. salviaa, timjamia ja oreganoa. Lisätään suolaa ja mustapippuria. Sekoitetaan ja roiskitaan perunoille. Päälle vielä ruohosipulia tai sipulin varsia.

Kokeilemattomia versioita:
Öljyn sekaan voisi sekoittaa yrttien lisäksi Tannisen chilistä valkosipulihilloketta tai muuta chilikastiketta. Tai lisätä valkosipulin ja yrttien sekaan savupaprikajauhetta.

Tältä pitäisi näyttää ennen sulkemista aikuisten versio.

Tältä pitäisi näyttää ennen sulkemista aikuisten versio.

Sitten eteenpäin. Soosit lisättyä kerätään folion kulmat yhteen ja kootaan nyytti tiukalle kuitenkin niin, että sen saa grillissä jollain konstilla, rikkomatta, auki. Jos pottuja saa vielä vähän pöyhittyä, niin hyvä.

Sitten nyytit kuumaan grilliin. Aluksi kunnon kuumennus ja sitten epäsuorassa lämmössä yhteensä 45-60 min. Tarkistetaan välillä, muttei availla koko ajan.

Avataan, lisätään ehkä sormisuolaa ja syödään pois.

Valmiit, tunnin verran grillissä ässehtineet perunat.

Valmiit, tunnin verran grillissä ässehtineet perunat. Vähän olisi voinut käryttää kuumemmallakin, että olisi tullut pohjimmaisiin paremmin väriä…