Avainsanat

,

Luin joku vuosi sitten Mondo-lehdestä piskuisesta saaresta nimeltä Menorca. Se on Mallorcan sisarsaari ja hengeltään aivan toista maata kuin isosiskonsa. Turisteja on huomattavasti vähemmän ja luontoa suojellaan. Paikka jäi kiinnostamaan, mutta omatoimimatkoja sinne oli kuulemma vaikea (kallis?) tehdä ja silloin, en muista, ei tainnut Suomesta valmismatkoillakaan sinne päästä.

Vastaus otsikon kysymykseen, siellä se Menorca on. JetTime-lentoyhtiön pienesti liikuttava ja sinänsä hauska tapa kertoa lentoreitistä: Kapteenin lyijykynällä kirjailema lappu laittakaa kiertämään -periaatteella.

Vastaus otsikon kysymykseen, siellä se Menorca on. JetTime-lentoyhtiön pienesti liikuttava ja sinänsä hauska tapa kertoa lentoreitistä: Kapteenin lyijykynällä kirjailema lappu laittakaa kiertämään -periaatteella.

Niin tai näin, nyt ainakin pääsee. Joka talvisen ”minne sitä sitten mentäisi”-kisan voittajaksi valikoitui tänä vuonna tuo Menorca, koska Finnmatkat teki sinne (ainoana Suomesta) varsin kohtuullisen hintaisia reissuja. Viiden hengen kahden viikon matka kolmen tähden hotellissa aamupaloineen maksoi inanasa reilun 4000 €.

Finnmatkat - Ikimuistoisia hetkiä.

Finnmatkat – Ikimuistoisia hetkiä.

Tykkään aina tutustua kohteeseen etukäteen. Menorcan kohdalla se oli hankalahkoa, koska opaskirjoja ei tahtonut löytyä. Akateemiseen saatiin lopulta tilattua pari Marco Polo ja Berliz engelskaksi, mutta kyllä niidenkin saamiseen aikaa meni. Netistäkään ei (suomeksi) paljon apua ollut. Ylevä ajatukseni onkin siis kertoa jotain tuosta mukavasta pienestä saaresta, jotta seuraavilla matkan suunnittelijoilla olisi muutamia hyviä kohteita valmiina. Jääkö vain ajatukseksi? Jää nähtäväksi.

Saaren vanhan pääkaupungin, Ciutadellan, satama.

Saaren vanhan pääkaupungin, Ciutadellan, satama.