Avainsanat

, , , , ,

Kiireinen ihminen, halutessaan arkena loihtia perheelleen mainion grilli-illallisen, kipaisee kaupasta valmispussukan cesar-salaattia, paketin halloumia sekä paketillisen haluamiaan grillimakkaroita. Makkaraksi hän valitsee terveellisen ja ravitsevan niin-täyslihamakkaran-kuin-löytää.

Hän leikkaa makkarat pitkittäin neljään osaan (tai ihan miten tahtoo). Hän valmistaa makkaroille marinadin. Kyllä, niin hän tekee. Makkaramarinadiin kuuluu 2 rkl juoksevaa/pehmeää hunajaa, 2 rkl Dijon-sinappia ja 2 rkl oliiviöljyä, jotka hän sekoittaa keskenään.

Suikaloidut, marinoidut Eetvartti-makkarat.

Suikaloidut, marinoidut Eetvartti-makkarat.

Reilulla kädellä sivelee kiireinen vanhempi marinadit makkaroihin. Leikkaa myös halloumin siivuiksi hän. Grillin on muistanut laittaa aiemmin kuumumaan ja ottaa makkaroihin värin, jonka jälkeen jättää ne mietoon lämpöön muhimaan. Halloumit hän kääntelee lopuksi tulikuumilla ritilöillä ja huutaa riemukkaasti kesälaitumella kirmaavalle perheelleen, että ”SYYYYÖÖÖÖMÄÄÄÄÄÄÄÄN!”

Niin on nätti salaatti niin pienellä vaivalla.

Niin on nätti salaatti niin pienellä vaivalla.

Pienesti jää vaivaamaan salaateissa tämä muovin määrä. Onneksi on kierrätys. Mutta silti.

Pienesti jää vaivaamaan salaateissa tämä muovin määrä. Onneksi on kierrätys. Mutta silti.

Itse tulin valinneeksi K-kaupan tarjouksesta Eetvartti-makkaroita. Ne olivat ihan hyviä. Mutta salaatti, voi veljet, Stockmannilta ostamani Dole-salaatti ei täyttänyt kiireisen grillausvanhemman laatustandardia alkuunkaan. Parasta ennen -päivä oli tuleva vasta kolmen päivän päästä, mutta niin haisi ja maistui salaatti jo suojakaasulle, että huonoa teki. Toivottavasti se oli vain tämä erä.