Avainsanat

,

Madeira on osa Portugalia, mutta sijaitsee Afrikan kupeessa… no aika kaukana siitä, mutta kuitenkin. Jostain syystä Madeira on eläkeläisten suosiossa, vaikka se on hyvin vaikeakulkuinen saari. Tokihan hotellialueella voi käpästellä huoneelta altaalle ja takaisin, mutta jo useimmista hotelleista pääsy rannan tuntumaan (joka sekään ei ole hiekkaisa, vaan vesi on vaikeasti tavoitettavissa) vaatii hyvät polvet ja paluu hotellille hyvän kunnon. Hieno paikka kuitenkin.

Laskeutuminen Funchalin lentokentälle on melkoinen kokemus. Laskeutuminen aloitetaan jo paljon ennen kuin maata on näkyvissä. Kuuden tunnin lennon jälkeen kone kaartaa tiukasti oikealle ja näyttää, että siipi melkein viistää vettä.

Jos istut meren puolella, näet vain merta, jos istut saaren puolella, näet hyvin lähellä ohi kiitävän vuoren seinämän. Huimaa kummalla puolella vain.

Kotva ennen laskeutumista.

Kotva ennen laskeutumista.