Avainsanat

, , ,

Tää on helppo. Ja hyvä. Ja näyttää kivalta.

Tarvitaan uunivuoka, Rosamunda-perunoita, ainakin 1 kg karkeaa merisuolaa, valkosipulia murskana ja oliiviöljyä.

Uuni laitetaan lämpiämään 225 asteeseen. Suolaa kaadetaan vuokaan paljon. Hyvä kerros siis. Sekaan valkosipulimurskaa niin paljon kuin huvittaa. Perunat pestään ja jynssätään hyvin puhtaiksi, kuivataan ja haarukalla heidät reijitetään. Sitten heidät sivellään öljyllä. Itse kaadan öljyä kämmenelle ja pyörittelen perunat siinä. Ihanan ällöä. Perunat suolapedille ja uuniin, jossa saavat viipyä noin tunnin.

Uuniperunat suolapedillä.

Uuniperunat suolapedillä.

Uunista poistettaessa päälle viilletään rasti ja puristetaan pottu auki. Sisälle voita tai tuorejuustoa tai yrtti/valkosipuli-tuorejuusto-kinkku/kala-kermavaahtomössöä. Menee semmosenaan tai lisäkkeenä.