Avainsanat

, , , , , , , ,

Kais tiedätte, miten jäätelö tuli Tampereelle? Minetti Jäätelön historiikin mukaan sen toi Manseen iltalialainen Giuseppe Minetti vuonna 1925.

Minetti on pysynyt poissa jäätelökuvioista jonkin aikaa, mutta palasi pari vuotta sitten. Mustaanlahteen ilmestyi kontti, josta jäätelöä myytiin varsin kookkaita annoksia varsin edulliseen hintaan. Siellä on tullut istahdettua muutamakin kerta töiden jälkeen. Ja viikonloppuisin. Ja muuten vain ohi kulkiessa.

Viime kesänä Minetin kioskeja näkyi Särkänniemessä ja Ratinassa sellainen on ollut kai (uudesta) alusta asti, sieltähän Minetin historiakin on alkuisin kun viime vuosisadan alkupuolella kaikki jäätelö valmistettiin juurikin Ratinassa. Nyt Minettiin törmää vähän siellä sun täällä. Asematunnelin food stationilla on yksi, samoin Tullintorilla ja Koskikeskuksessa vasta kookas putiikki onkin. Sitä ei voi enää kutsua kioskiksi, se on jäätelöravintola.

Paljon herkullisia makuja.

Paljon herkullisia makuja.

Jäätelökioskien ja -kahviloiden ilme on kaikkialla saman henkinen; väritys raikas, vähän menneestä, niinkuin aidolla jäätelöbaarilla kuuluukin. Ainoa valitettava asia, mikä yhdistää testaamiani myyntipisteitä on vähän kehno palvelu. Ymmärrän, että kiirettä on, eikä pallon pyöritys ole kaikkein helpointa hommaa, mutta voi kai asiakkaalle kuitenkin hymyillä, voihan? En sano, että palvelu ihan huonoa on, mutta voisi se olla parempaakin.

Makuja on noin miljoona ja jäätelöt ovat ihanan täyteläisiä ja maukkaita. Annokset ovat edelleen kookkaita, mutta hinnat ovat nousseet melko korkeiksi. Toki laatukin on hyvä, joten en siis missään nimessä valita. Enkä varsinkaan siksi, että tänä vuonna Tampereelle on lanseerattu Tampere Tunnetuksi -passi, jolla Minetistä saa 25 % alennusta kaikista tuotteista. Jo tämän vuoksi tuo 5 € maksava passi kannattaa hankkia.

Lisää herkullisia makuja.

Lisää herkullisia makuja.

Monista mauista suosikikseni ovat nousseet jugurttimaut, toisen pallon on aina oltava jugurttia. Tänä keväänä olen ehtinyt jo ottaa suosikikseni jugurtti-hunajan. Paahdettu manteli ei päässyt makunystyröissäni suosikkisijoille, mutta joku muu pähkinä on muistaakseni vallan mainio. Baileys maistui liian viinaisalle, mutta snickers sen sijaan oli oikein hyvä sopivalla sattumamäärällään. Vielä on muutama maku maistamatta.

Ja eiku syömään.

Ja eiku syömään.

Jos Minetti on jostain syystä vielä testaamatta, se kannattaa ehdottomasti testata mitä pikimmin. Onneksi enää ei edes tarvitse odottaa kesään asti kun tätä herkkua saa ympäri vuoden.

Ravintola: Minetti Jäätelö
Missä: Ihan tosi monessa paikassa: linkkiin mene.
Palvelu: On, vaikka voisi olla parempaakin.
Tykkäsinkö: Tykkäsin, tykkään ja tulen tykkäämään.
Oliko kallis: Joo ja ei… ei se kyllä kokoon ja makuun nähden ole kallis.
Menisinkö uudestaan: Menen, muualle en juuri sitten menekään.
Montako tähteä (1-5) kokonaisuudelle jäätelökioskisarjassa: 5
Seuralaisen tähdet kokonaisuudelle: 5 (jäätelösarjan kuningatar, vaikkei pidä jäätelöstä)