Avainsanat

, , , , , , ,

Useamman kerran olen ajanut ohi Kahvila Epilästä ja jossain vaiheessa se alkoi kiinnostaa. Loman alussa lounashetkeen tarjoutui mahdollisuus ja Kahvila Epilä täytti odotuksemme.

Kahvila Epilässä on aurinkoista sisällä ja ulkona.

Kahvila Epilässä on aurinkoista sisällä ja ulkona.

Viikollista.

Viikollista.

Kahvila on kotoisa ja hyvin siisti. Tunnelma vaikuttaa hyvältä. Olen kuulevinani, että aiemmin aamupäivällä on raksaporukan lounasaika, puolen päivän jälkeen näkyy paikalle saapuvan taksikuskeja. Lisäksi on tavallisia lounastajia ja kaikkia ydistää se, että paikka tuntuu olevan heille tuttu. Minäkin tahdon tuohon sisäpiiriin. Minäkin tahdon tutuksi.

Kahvila on auki aamu kuudesta iltapäivään kello neljään. Aamulla tarjotaan aamiaista ja itse tehtyjä sämpylöitä. Lounasaika on 10.30-14.00.

Lounasnoutopöytä näyttää aivan herkulliselta, mutta leppoisaksi lomalounaaksi valitsemme molemmat Moro-lehden Kummat kuppilat -artikkelissa kehutun hampurilaisen lisäjuustolla. Siinä on kahvilassa tehtyä chilimajoneesia (ei tulista ollenkaan) ja itsetehty pihvi. Se ei olekaan mikään normaali grillissä kengänpohjaksi paistettu lätty vaan hillittömän paksu ja mehevä, erittäin maukas jaukkupihvi. Nam! Annoksessa on myös reippaasti salaattia ja hyvä sämpylä. Hamurilainen on järisyttävän hyvä. Se on aito. Se on oikeaa ruokaa eikä mitään einestä. Ja sen kyllä huomaa. Hampurilaisen hinta on 6,50 lisäjuustolla ja se on aivan toista luokkaa kuin minkä tahansa hampurilaisketjun tusinapulla.

Listalta löytyy vaikka mitä.

Listalta löytyy vaikka mitä.

Järjettömän hyvä hampurilainen.

Järjettömän hyvä hampurilainen.

Niinkuin muka olisi vielä tilaa, päätän ottaa torstain ja loman kunniaksi palan pannaria, kun sitä ilman hernekeittoa saa lisäksi ostaa. Ei petä pannarikaan ja jos oikein muistan, hinta on 50 senttiä palalta.

Pannaria hillolla.

Pannaria hillolla.

Tuskin maltan odottaa seuraavaa visiittiä Kahvila Epilään ja suosittelen lämpimästi, että jokainen muukin tekee sinne pienen kulttuurimatkan. Pihalla on parkkitilaa ja bussipysäkkikin on ihan vieressä. Lähde lounaalle länteen!

Tästä maamerikistä tunnistaa paikan.

Tästä maamerkistä paikan tunnistaa.

Ravintola: Kahvila Epilä
Missä: Pispalan valtatie 116, Epilä, Tampere
Palvelu: Ystävällistä ja leppoisaa.
Tykkäsinkö: Ylenpalttisesti.
Oliko kallis: Ei vähässäkään määrin. Hinta-laatu-suhde on varsin kohdallaan.
Menisinkö uudestaan: Ehdottomasti.
Montako tähteä (1-5) kokonaiselämykselle lounasravintolasarjassa: 5
Seuralaisen tähdet kokonaisuudelle: 5