Avainsanat

, , , , ,

Joulupukki toi perheenjäsenelle lahjakortin turkulaiseen Live Exit Games -huonepakopeliin. Lahjakortti oli kahdelle (näppärää) ja tulin onnekseni valikoituneeksi pakotoveriksi.

Room escape -pelissä pelaajat (2-6 henkilöä pelistä riippuen) lukitaan huoneeseen, josta heidän täytyy päästä tunnin sisällä pois. Idea voi olla muukin kuin huoneesta pakeneminen, mutta siihen nimi ainakin viittaa. Peli on ehdottomasti vain aikuisille, ainakin tämä versio.

Kaikki kuvat, mitä pelistä sai otettua. Itse huonetta ei tietenkään saanut kuvata.

Kaikki kuvat, mitä pelistä sai otettua. Itse huonetta ei tietenkään saanut kuvata.

Live Exit Gamesin versiossa pelin nimi on kidnapped, mikä saa jo mielikuvituksen laukkaamaan. On aika jännittävää mennä kerrostaloasuntoon, kun ei oikein tiedä, minne on menossa, mutta kyseessä on kidnappaus. Vapaaehtoisesti. Väistämättäkin mieleen tulee, että mitä jos tämä ei olekaan vain peliä? Järki sanoo, että yritys ei ehkä olisi pystyssä, jos joutuisimme aidosti napatuiksi, mutta silti… Löydämme oikean oven ja meidät päästetään sisälle. Vähän jännittää, eikä tunnelma ole ihan leppoisa. Kuulemme säännöt ja sitten huoneeseen, aika alkaa nyt!

On vaikea kuvailla pelin kulkua paljastamatta mitään huoneesta tai juonesta. Sen vain sanon, että yhteistyöllä pääsimme tunnissa pitkälle, mutta emme loppuun asti. Lavastus on hieno ja tilanteeseen sopiva, tunnelma on saatu luotua todelliseksi. Ennen pelin alkua jännitin, tuleeko lukitun huoneen paniikki, mutta ei tule. On metkaa tutkia paikkoja, vähän kuin olisi toisten nurkissa nuohoamassa. Huoneessa on paljon erilaisia ratkaistavia pulmia ja sieltä löytyy vihjeitä, jotka opastivat eteenpäin.

Ehkä ihanneporukka kidnapped-peliin olisi kolme tai neljä, en tiedä, tuntuu vain siltä. Kaikkien on kuitenkin oltava perillä siitä, mitä muut tekevät ja asioita on pähkäiltävä yhdessä. Yksi asia johtaa toiseen ja kahden porukalla ainakin osa tehtävistä jää vähän vaiheeseen, eikä pelissä pääse eteenpäin. Tarvittaisi useammat aivot ajattelemaan.

Heti tuli pakottava tarve päästä pelaamaan uudestaan. Samaa peliä ei voi pelata toista kertaa tai ainakaan siinä ei ole mitään ideaa, mutta Live Exit Games tarjoaa mahdollisuuden mennä tiirailemaan kavereita, jotka pelaavat peliä. Live Exit Gamesiin on tulossa toinenkin huone, joka toistaiseksi oli vähän vaiheessa. Myös muita pelipaikkoja on ja ymmärtääkseni kaikki ovat erilaisia. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan. Koukkuunhan tähän jäi!

Mikä: Live Exit Games Turku
Missä: Yliopistonkatu 12b, keskusta, Turku
Palvelu: Sopivaa.
Tykkäsinkö: Hillittömästi.
Oliko kallis: Kahden peli 78 €, minusta ei paha ollenkaan.
Menisinkö uudestaan: Kyllä, heti kun mahdollista.
Montako tähteä elämykselle kun 1=pettymys ja 5=älyttömän hyvä: 5
Seuralaisen tähdet kokonaisuudelle: 5

Pakopelipaikkoja:
Live Exit Games Turku (yksi peli, toinen tulossa)
Room Escape Tampere (kaksi peliä)
Escape Room Helsinki, Helsinki (kaksi peliä)
Real-life Room Escape, Turku (yksi peli)