Avainsanat

, , , , , , ,

Ja sitten oli se viikonlopun toinen jälkiruoka: Ehdottomasti jatkoon! Tätä tullaan maistelemaan vielä moneen kertaan. Nyt osui Ferran Adrián Perheaterian maut oman perheen ja suvun makujen kanssa niinku niiiiin hyvin yhteen.

Tarvittavat ainekset.

Tarvittavat ainekset.

BANAANIT LIMESIIRAPISSA resepti 10 henkilölle (mutta syö tämän pienempikin joukko ihmisiä, jos ei tarvitse hienostella ja nuukailla…): 3dl vettä ja 160g sokeria kattilaan laittaa ystävällisesti hän ja lämmittää sen verran, että sokeri liukenee. Sitten jäähtymään. Hyvin pestyistä 4 limestä raastetaan kuori jäähtyneeseen sokeriveteen ja huomio, vain vihreä osa, ei tartte raapia sitä kitkerää valkoista. Puristetaan sekaan myös niiden limejen mehu. Siivutetaan 10 banaania ohuiksi siivuiksi ja laitetaan lillumaan limesiirappiin. Jääkaappiin marinoitumaan 1-2 tunniksi, välillä voi hämmentää. Tarjotaan siirappeineen päivineen vanilijajäätelön kera. Ei kirjan, mutta mun versiossani. Siinä mielessä mun versioni on mukavampi.

Valmis herkku vaatii kylkeensä vanilijajäätelön.

Valmis herkku vaatii kylkeensä vanilijajäätelön.