Avainsanat

, , , , , , , ,

…on ihan sairaan kauheeta. Ainakin hiukan säädetyllä reseptillä.

Viikonlopun ruokabakkanaaleihin varustauduttiin onneksi kahden jälkkärin (erikoiset appelsiinit ja banaanit limesiirapissa) aineksilla ja ensiksi testattiin appelsiineja perhelounaalla. Hyvä niin, koska eivät päässeet jatkoon. Molemmat reseptit ovat Ferran Adrián Perheateria-kirjasta. Liekö perheelläni ja espanjalaisen perheellä niin eri käsitys hyvästä vai ihanko vain itse tyrimme reseptin? Mene ja tiedä, en aio kokeilla toiste.

Onpa siinä herkullisen oloinen annos. Mitä siinä on?

Onpa siinä herkullisen oloinen annos. Mitä siinä on?

Siinä on kaikkea outoa, kuten appelsiinia, hunajaa, oliiviöljyä, suolaa ja reseptiin sopimattomia kovia karamelleja.

Siinä on kaikkea outoa, kuten appelsiinia, hunajaa, oliiviöljyä, suolaa ja reseptiin sopimattomia kovia karamelleja.

Josko joku muu tahtoo koettaa onneaan, niin tässä olisi
elBullin ERIKOISET APPELSIINIT resepti 6 henkilölle:
Tähän tarvitaan Perheateria-kirjan mukaan leivinpaperiarkki, jonka sisään kätketään 9 kovaa hunajakarkkia (Stockalta löytyi vain kovia Anis-karkkeja ja hunaja-Vicksejä, lämpimästi en suosittele kumpiakaan. Etsi hunajakarkit tai jätä kokeilematta!). Ne hakataan kaulimella tai jollain muulla raskaalla murskaksi. 6 kookasta aplaria kuoritaan silviissiin veitsellä, että appelsiinilohkoja suojaava valkoinenkin osa poistuu. Leikataan aplarit puolen sentin paksuiksi kiekoiksi ja levitellään lautaselle. Päälle lorautetaan 4 rkl juoksevaa hunajaa ja 6 rkl hyvää oliiviöljyä. Sitten vielä 1 ripaus merisuolahiutaleita ja ne karkkimuruset. Valmis. Kyllä leikkaa kiinni ainakin Anis-pastillilla, saati sitten viileällä Vicksillä, mutta onpa kokeiltu. Kannattaa laittaa jääkaappiin jäähtymään.

Nauttii, jos voi.

Näin menee murskaksi kova karamelli kun kaulimella paiskoo.

Näin menee murskaksi kova karamelli kun kaulimella paiskoo.

Kyllä, näyttää vahvasti paremmalta kuin mitä on.

Kyllä, näyttää vahvasti paremmalta kuin mitä on.