Avainsanat

, , , , , , , , ,

…muttei välttämättä hyvää vaikutusta.

Tuli keiteltyä melko runsaasti kanalientä kuluneella viikolla ja ostettua elBulli- eli Ferran Adrià-henkinen Perheateria-kirja ja suunniteltua viikonlopuksi ruoka, joka yhdisti edellisiä.

Menuun suunniteltiin valkosipulikeitto alkuun, lohta ja gratinoitua kukkakaalia päähän sekä kaksi eri jälkkäriä, toisen pääraaka-aineena appelsiini, toisen bansku.

Montaa ruokalajia säätäessä kannattaa olla oman elämänsä ammattikokki ja laitella kaikkien ruokien kaikki ainekset kesken. Sitten sopii leikkiä kokkiohjelmaa kun kaatelee valmiiksi mitattuja aineita patoihin ja pannuille.

Montaa ruokalajia säätäessä kannattaa olla oman elämänsä ammattikokki ja laitella kaikkien ruokien kaikki ainekset kesken. Sitten sopii leikkiä kokkiohjelmaa kun kaatelee valmiiksi mitattuja aineita patoihin ja pannuille.

Perheateria-kirjasta tuli todettua sellaista, että reseptit eivät oikein pidä paikkaansa. En tiedä kaikista, mutta parissa olisi heti kommentoitavaa. Valkosipulikeitossa oli resepti kahdelle, kuudelle, 20 ja 75 henkilölle. Näppärästi laskin siitä 9 hengen määrät. Kyllä olisi sillä keitolla ruokkinut vaikka jalkapallojoukkueellisen junnuja. Varsinkin, kun olisivat ottaneet aika vähän. Ainakin testiryhmän lapsiin keitto ei uponnut. Aikuiset söivät ehkä kohteliaisuudesta. Itse olin ainoa, joka rohkeni ääneen sanoa, että ei tää nyt kovin kummosta ole.

Odotukset olivat korkealla ja pettymys tuli, mutta näin sen RESEPTI 6:lle (ja monelle muulle) nyt kuitenkin menee vähän muokattuna (jos haluaa kokeilla onneaan lukija):
Paistinpannu kuumaksi. Vajaa 1 dl oliiviöljyä pannulle ja 6 kpl parin sentin siivua maalaisleipää siihen käristymään. Saa porista, muttei tietty räiskyä. Niin kauan paistellaan ja pari kertaa käännellään, että ruskettuvat kauniisti. Leivät syrjään ja pannu hittoihin. (!!!)

Näin ne leivät kullanruskettuvat.

Näin ne leivät kullanruskettuvat.

Tilalle kattila ja sinne ronski loraus oliiviöljyä ja 6 valkosipulin kynttä litistettynä kullanruskettumaan. Sekaan 4 tl paprikajauhetta (tai espanjalaista choriceroa), ne leivät ja 1,5 l kanalientä. Annetaan kiehua niin kauan, että leivät pehmenevät. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Samalla keitetään 3 semilöysää kananmunaa eli kiehuvaan veteen munat noin 4 minuutiksi, nopea kylmennys ja kuoret pois. Leipien pehmettyä koko sotku (paitsi munat) sauvasekoittimella sileäksi, lautaselle ja oheen puolikas muna. Siinä se. Sitten nauttimaan, jos sopii makumaailmaan.

Reilu loraus oliiviöljyä ja valkosipulin kynnet ovat päässeet kattilaan.

Reilu loraus oliiviöljyä ja valkosipulin kynnet ovat päässeet kattilaan.

Paprikajauheen ja leipien lisäämisen jälkeen väri on aika herkullinen.

Paprikajauheen ja leipien lisäämisen jälkeen väri on aika herkullinen.

Sileäksi sekoitettuna näyttää... no... mielenkiintoiselta.

Sileäksi sekoitettuna näyttää… no… mielenkiintoiselta. Ei välttämättä ravinnolta.

Valmiina ihan kiva näky. Sopii hyvin aluslautaseen, jos sattuu olemaan juuri tuon värinen aluslautanen.

Valmiina ihan kiva näky. Sopii hyvin aluslautaseen, jos sattuu olemaan juuri tuon värinen aluslautanen.

(!!!) Seuraavana päivänä jätin reseptin tähän kohtaan (paitsi että lisäsin öljyyn valkosipulia) ja sipaisin leipäin päälle valkosipulituorejuustoa ja tarjosin sen alkupalana. Suosio oli suurempi ja toteutus helpompi. Ensi kerralla teen samoin.