Avainsanat

, , , , , , ,

Turun sydämessä, sokkeloisessa Hansa-korttelissa on ravintolakerros siellä, missä ei ennen ollut mitään. Liekö turkulaiset niin oppineet rutiineihinsa, ettei vielä näin jonkun vuoden jälkeenkään tämä ruokasiipi tahdo löytyä? Lauantaina parhaaseen lounasaikaan koko kerroksessa näkyi vain kourallinen asiakkaita. Lasten nurkkaus löytyy ja siellä muutama latte-pappa hipsutteli sukkasillaan jälkikasvunsa perässä. Tilavat vessatilat ovat lähellä, joten sinänsä puitteet ovat kunnossa.

Hieman kliinisen näköinen ravintola kerros täynnä kivoja pieniä ravintoloita.

Hieman kliinisen näköinen ravintola kerros täynnä kivoja pieniä ravintoloita.

Ymmärrykseni mukaan sapuskan saa ostaa mistä tahansa ravintolasta ja nauttia voi missä tahansa pöydässä. Toki osa pöydistä on selkeästi jonkun ravintolan omia, eikä niihin tohdi toisesta kioskista ruokiaan ostanut mennä.

Liukuportaiden yläpäässä on Pizzarium, jota alunperin italialainen ystäväni meni pari vuotta sitten kehumaan. Sinne siis. Itse testasin tässä kohtaa vain cappucinon, joka tehtiin täysmaitoon ja oli juuri sellainen kuin cappucinon tulee ollakin. Seuralainen otti hätäpäissään pekonipizzan ja katui heti valintaansa kun lähempänä kassaa olisi ollut vaikka mitä herkullisempiakin vaihtoehtoja.

KOko tuplatiski täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä pizzoja.

Koko tuplatiski täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä pizzoja.

Herkullinen oli kuitenkin se pizza. Kyseessä oli paksupohjainen palapizza, jonka koostumus oli mukavan ilmava, pihjan ollessa kuitenkin rapea. Kokemus vaikutti varsin positiiviselta ja odotan innolla seuraavaa vierailua. Jätän tarkemman arvostelunkin sinne, koska  en nyt päässyt izze pizzan zyrjään kiinni.

Cappucino italialaisittain ja pala pizzaa.

Cappucino italialaisittain ja pala pizzaa.