Avainsanat

, , , , , , , ,

Yksi Lontoon matkan tavoitteista oli syödä kunnon pubiruokaa. Siihen tarjoutui tilaisuus The New Inn -pubissa, joka sijaitsee rauhallisella St. John’s Woodin alueella kävelymatkan päässä Jubilee line-metrosta. Syöttölän ja juottolan lisäksi The New Innissä on muutama huone väsyneille matkalaisille. Sinne voisin joskus mennä, paikka oli varsin leppoisa.

The New Inn.

The New Inn.

Kuulimme, että yleisesti ottaen lapset saavat tulla pubeihin ennen klo 21 kunhan pysyttelevät ruokailualueella. The New Innissä saimme valita paikkamme vapaasti. Opimme myös, että englantilaisissa pubeissa on aina keittiö ja ruokaa tarjolla. Kotomaassa pubiruoka kuulostaa jotenkin halvalta ja kehnolta, englannissa se on muuta. Ravintolassa käyskenteli kaksi koiraa, jotka olivat ihan kivoja, mutta ruokapöydän ääressä vähän erikoisia. Lapsi kyllä tykkäsi. Miettikääpä onnistuisiko tuo Suomessa.

Tunnelma oli ihanan raukea. Syöjiä oli pari pöydällistä arki-iltana ja varauksia myös parissa pöydässä. Viereisessä pöydässä englantilainen herrasmies nautti iltaruoan ja päivän lehden. Palvelu oli varsin ystävällistä.

Menu ja tunnelmaa.

Menu ja tunnelmaa.

Tilasimme perinteisen Bangers and Mashin ja Fish and Chipsit. Ensimmäisessä on makkaraa, muusia ja kastiketta. Tilaamassani versiossa oli punaviinikastike ja karamelisoitua sipulia. Jälkimmäinen on kalaa ja raneja. Seuralaiseni tilaamassa versiossa ranet olivat jättikokoisia ja kala ihanan rapeaa hyvässä kuoressa. Kamalampaakin on koettu ja se on paksu, lötkö ja rasvaa tirskuja kuori, hyi. Mutta tämä oli herkkua. Juomaksi englantilaista siideriä, totta kai. Ruoat olivat erittäin maukkaita. Isot ranet kala-annoksessa olivat ehkä hiukan liian isot ja perunaiset (hyvä vai huono puoli… vähän molempia), makkara-annoksessa ei ollut kerrassaan mitään valittamista. Annokset olivat runsaat, mutta eivät älyttömät. Hyvää, maukasta, herkullista, täyteläistä. Sitä kaikkea ja enemmänkin.

Bangers and Mash, herramujjee mitä herkkua!

Bangers and Mash, herramujjee mitä herkkua!

Ihanan rapea Fish and Chips -annos.

Ihanan rapea Fish and Chips -annos.

Ravintola: The New Inn Gastro Pub & Hotel
Missä: 2 Allitsen Road, St. John’s Wood, London NW8 6LA
Palvelu: Leppoisaa ja ystävällistä.
Tykkäsinkö: Kovasti.
Oliko kallis: Ei paha, reilua 10 puntaa / perusruoka-annos.
Menisinkö uudestaan: En empisi hetkeäkään.
Montako tuoppia kokonaisuudelle annan, jos 1=normipubi ja 5=laatupubi: 5
Seuralaisen tuopit: 4 (musta se oli tosi kiva, mutta aina on parannettavan varaa)