Avainsanat

, , , ,

Lähdinpä yllätyslounaalle Länsi-Tampereelle. Kesti-Tupa on konstailematon lounasravintola Raholan sydämessä Jurvalan aukiolla. Reilusti puolen päivän jälkeen mennessäni tupa oli ainakin puolillaan. Paikkoja on varsin runsaasti, joten asiakkaitakin näytti olevan mukavasti. Aika monella oli työhaalarit ja sitten oli muuten vain Raholan paikallisjamppoja paikalla. Luulen.

Tänään keskiviikkona listalla oli Jauhelihakeittoa jälkkärin kera, Kipparinpihvi, makaronilaatikkoa, grillattulohi (netissä yhteenkirjoitettuna), pippuribroileria riisillä ja juustokasvismunakasta. Aika hyviä vaihtoehtoja. Tiedustelin, mikä on kipparipihvi. Siinä on jauhelihaa ja Kippari-juustoa. Selkkis.

Jäin pohtimaan. Hain tukea myyjättärestä kysyen, kumpaa hän suosittelee, jaukkupihviä vai lohta. Hän sanoi, ettei pidä jauhelihasta. Otin siis lohta muusilla (8,90 €). Harmikseni. Se oli kyllä hyvää, mutta muistin käyneeni Kesti-Tuvassa joskus aiemminkin ja syöneeni lohta. Vieläpä lisäksi kuulosti siltä, että kaikki muut tilasivat Kipparipihvin.

Minun on vähän vaikea joskus valita jos tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja ja silloin kaipaan apua. Ihan liian usein tarjoilijalta saa vastauksen että no se vähän riippuu, mistä tykkää. Riippuu riippuu, mutta mielipide täytyy sanoa kun sitä kysytään. Lisäksi olisi hyvä olla jokin ajatus siitä, mitä annosta kysytään eniten. Tämä purkaus ei liity varsinaisesti Kesti-Tupaan vaan kaikkiin ravintoloihin. Ja tästäkös olisi yksi jos toinenkin hyvä esimerkki… Jääköön ne tuonnemmas. Takaisin Kesti-Tupaan.

Kyselemällä pääsin selvyyteen, että lounaaseen kuuluu kahvi tai mangorahka(valmiste?) sekä salaattipöytä. Leivästä ei ollut mitään puhetta, mutta tulkitsin leipäkotelosta, että siitä tulee 60 snt:n lisähinta. Passasin. Salaattipöytä oli aika köyhä, mutta sai siitä lautaselleen täytettä.

Sitten tuli annos. Hyvä perusannos lohta, joka oli paikoittain reunoista sopivasti käristyneenä oikein maukasta. Kokonaisuudessaan ehkä hiukan liian kypsä, mutta ohuiksi palasiksi hyvä ja makoisa. Muusia oli runsaasti ja se maistui ihan oikealta, jota se siis varmasti olikin. Hyvää perusruokaa, ei pääse valittamaan.

Ohuita grillattuja lohilevyjä, muusia ja kastiketta.

Ohuita grillattuja lohilevyjä, muusia ja kastiketta.

Jälkkäristä jäi epäilys, oliko oikeaa vai valmistetta, päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, enkä valitettavasti päässyt tarkistamaan kantaani. Toisaalta Kesti-Tuvan systeemit vaikuttivat kyllä ihan aidoilta, mutta ainahan jossain voi aitaa ylittää matalimmalta.

Aivan maukas mangorahka. Ei mitään löllöä, vaan hyvän tanakkaa.

Aivan maukas mangorahka. Ei mitään löllöä, vaan hyvän tanakkaa.

Satuin kuulemaan, että keiton kanssa tarjolla oli köyhiä ritareita. Ja mää menin ja otin mangorahkan. Mitäpä tuosta, kysyin saako ritarin ostaa irtona, sai sen. Jouduin siis ostamaan myös kahvin kylkeen. Lisähinta ritareilta 2 €, kahvilta 1 €. Varsin kohtuullista, sanoisin. Ritari oli tehty pullaan, otaksun ainakin. Koostumus hyvä, olisi voinut olla inansa rapeampi. Kermavaahtoni nauttisin mieluiten oikeana, mutta meni se näinkin. Keinokerma vaan muuttuu nesteeksi niin nopeasti. Vaikka eivätpä ne Kesti-Tuvan asiakkaat siltä vaikuttaneet, että ehtii vaahto sulaa.

Köyhä ritari keinokermalla.

Köyhä ritari keinokermalla.

Mukavaa, että tällaisia kaupunginosaravintoloitakin vielä löytyy. Tesomalla oli aikoinaan Makujen Laguuni, johon olisin hänen nimensä puolesta halunnut ehdottomasti piipahtaa. Se kuitenkin lähti pois tai loppui. Ilokseni huomasin sen joskus ohi ajaessani olevan nyt Raholan ja Tesoman välisellä teollisuusalueella. Seuraavalla kaupunginosalounaalla sinne sitten. Kannattaa kannattaa pieniä paikallisia ravintoloita, niissä saa hyvää perinteistä sapuskaa.

Ravintola: Raholan Kesti-Tupa
Missä: Jurvalankatu 6, Rahola, Länsi-Tampere
Palvelu: Ihan ystävällistä, vaikka tietoa vähän sai lypsää.
Tykkäsinkö: Kovasti.
Oliko kallis: Ei paha ollenkaan. Lounaat 6,20-8,90 € sis. kahvin tai jälkkärin ja salaattipöydän.
Menisinkö uudestaan: Kyllä vain.
Montako leikettä annan, jos 1=mauton ja 5=maukas: 4