Avainsanat

, , , , ,

Poikkesin Korpelan kinkkutehtaan tehtaanmyymälässä enkä hätäpäissäni minuutti ennen sulkemisaikaa keksinyt muuta ostettavaa kuin palan palvikinkkua. Sitä käyntiä kannatti odottaa. Piti sitten keksiä jotain siihen ympärille ja helpoimman kautta lomalla tottakai. Ja se menee näin:

Suikaloi tai kuutioi palvikinkku. Pilko pari sipulia ja murskaa riittävästi valkosipulia. Kuullota sipuleita (myös valko-) oliiviöljyssä tai voissa tai missä rasvassa haluatkin. Lorauta vaikka 1/2-1 dl valkoviiniä (halpaa ja huonoa, paitsi jos haluat siemailla loput) pannulle sipuleiden sekaan ja hämmentele kunnes ovat haihtuneet. Lisää kinkut. Kaada sekaan 2 dl kuohukermaa (tai ruokakermaa jos kuvittelet sen olevan terveellisempää, parempaahan se ei ole). Peherrä soosiin alle 100 g sinihomejuustoa, minä laitoin Pirkkaa kun lähikaupassa ei muuta ollut. Lisää maun mukaan mustapippuria ja vähän suolaa, liha itsessään on suolaista. Mausta miten tykkäät, minä lisäsin kreikkalaista yrttisekoitusta (timjami, rosmariini, tilli ja joku muu) italialaiseen ruokaan ja hyvää tuli. Ei ärsyttänyt tuntunut ristiriitaiselta tällaisen yleisturistin makuhermossa. Keittele niin kauan kuin haluat. Lisää valkkaria jos haluat. Alkoholi menee keitellessä pois.

Herkullinen pastakastike keittymässä.

Herkullinen ja vanhalla Lumialla kuvattuna oudon värinen pastakastike keittymässä.

Aijoo, samalla kun teet noita muita vaiheita, keitä paljon vettä kattilassa ja suolaa se niin suolaiseksi kuin merivesi (sanoi joku fiksu ja oli oikeassa). Sitten on parasta laittaa sekaan tuorepastaa tagliatellea, itse laitoin puolet tavallista ja puolet pinaattiversiota sekin varmaan Pirkkaa, koska en ollut varma oliko viherrys pastassa pinaatti, väriaine vai home, kuitenkin hyvin laimea. Saa kuivaakin pastaa käyttää, itse suosin tuoretta silloin harvoin kun pastaan kallistun.

Valmis annos parmesan-lastuilla höystettynä.

Valmis annos parmesan-lastuilla höystettynä.

Höylää parmesaania (tai osta valmiina lastuina tai raasteena jos olet laiska ja huonokin kelpaa) kauniiseen astiaan tai astiaan ainakin, sekoita pasta kastikkeen tai kastike pastan sekaan ja tarjoile. Rouhi puurouhimella katonrajasta pastan päälle mustapippuria ja kuvittele olevasi kurmettiravintolassa. Jos kaapista tai pihasta löytyy tuore yrtti, koristele. Meiltä ei löytynyt, koska on talvi.

Niin oli makoisaa, ettei perhe valittanut yhtään ja alaikäinen kehui lempiruoakseen. Sain siis naamioitua sipulit näkymättömiksi muilla vaaleilla raaka-aineilla.