Avainsanat

, , , ,

Melkein yhtä tamperelaista kuin mustamakkara on myös siivet tulisessa kastikkeessa. Siis hotwingsit, kuten amerikkalainen asian ilmaisee. Perimätietoni mukaan Ravintola SiipiWeikot eli Siipparit oli ensimmäinen hot wingsejä tarjoileva ravintola Suomessa. Se perustettiin vuonna 1993 ja alusta asti se oli paikka, josta sukumme tapaamisiin haettiin aina 100-120 siipeä. Sehän oli aivan tavatonta sellainen eikä sitä tietääkseni tehnyt juuri kenenkään muun suvut. Nykyäänhän jo hinnastossakin mainitaan tuo 100 kpl. Kesti kai se jonkun tovin ennen kuin siipeily yleistyi, mutta nykyäänhän siipiä saa vaikka mistä.

Siinä onkin syy, miksi itse SiipiWeikot -ravintola on jäänyt vähän unholaan. Olen syönyt (tai ostanut mukaan) siipiä Pizzpalassa, Pesossa, Turun Siipiravintolassa, Naantalin Aurinkoisessa, Wingerissä, SpeakEasyssä, Picassossa, StickyWingsissä, Hookissa, Kailaamossa, Masussa, Citymarketissa, K-marketissa… eri ravintoloissa, eri kaupungeissa. Joissain kastikkeena on SiipiWeikkojen kastike, toisaalla Texas Pete ja kai niitä jo muitakin on. Oli aika, jolloin niitä sai vain SiipiWeikoista ja Oulussa Wingeristä.

Sattuipa niin suloisesti, että kesken joulutohinain tuli tilaisuus mennä illalla aikuisten kesken syömään. Yllätysvalinta: SiipiWeikot. Sisustusta oli muutettu aika lailla, mutta sama tietynlainen kotoisuus oli säilynyt. Kaikki pöydät olivat torstai-iltana täynnä. Se mikä hämmästytti, oli syöjäin sukupuolijakauma. Alkuillasta ehdottomasti suurin osa asiakkaista oli naisia. Ei kai ennen vanhaan ollut kuin miehiä ja romaneja. Nyt ensimmäisiä oli muutama hassu eikä jälkimmäisiä laisinkaan.

Valitsimme perinneannoksen: 16 siipeä ja kierreranet. Itse otin hottikastikkeen, seuralainen mediumin.

Aidot ja alkuperäiset siivet sekä kierreranet.

Aidot ja alkuperäiset siivet sekä kierreranet.

Nenät aukesivat heti kun annokset saapuivat pöytään. Kastike tuoksui niin tujakalta, että silmistä valui vesi. Kierreranet olivat rapeat, auradippi sitä mitä pitääkin ja juomalasi jäädytetyn huuruinen. Ai sitä onnea ja iloa. Oli päästy perusasioiden ääreen. Vuosien varrella on tullut totuttua kakkoslaatuun. Nokian Keilaamosta on toisinaan saanut hyviäkin siipiä ja muuallakin joskus joo, joskus ei, mutta kaikille yhdistävä tekijä on ollut se, että hotti ei tunnu kovin hotilta ja mediumissa ei ole potkua ollenkaan. Nyt oli. Pääsimme makumatkalle nuoruuden siipimaisemiin ja väistämättäkin mieleen palautui aika ihania muistoja sukutapaamisista, joita ei enää ole, niinkuin ei enää kaikkia osanottajiakaan.

Voinko siis sanoa enempää? SiipiWeikot on sitä, mitä se on aina ollutkin. Se on omalla paikallaan ja siivet ovat sitä, mitä pitääkin. Mitä sitä hyvää muuttamaan?

Ravintola: Ravintola SiipiWeikot
Missä: Aleksanterinkatu 26, keskusta, Tampere
Palvelu: Paikkaan sopivaa, ihan mukavaa.
Tykkäsinkö: Erittäin paljon.
Oliko kallis: Ei ollut. Kahdelta yhteensä limppareineen noin 30 €.
Menisinkö uudestaan: Satavarmalla. Lupaan vähentää muualla siipeilyä ja lisätä sitä täällä.
Montako siipeä annan kokonaisuudelle, jos 1=surkein siipikokemus ja 5=paras siipikokemus: 5
Seuralaisen siivet: 4 (koska hänestä medium oli liian tulinen ollakseen medium)