Avainsanat

,

Rakas Joulupukki!

Kävin Akateemisen kirjaosastolla ja törmäsin seuraaviin houkutuksiin. Vanhoissa vara parempi. Toissavuoden Finlandiaa saa pokkarina. Samoin Tove Janssonin muita kuin Muumeja on pokkaroitu ja yhdistetty kivaksi paketiksi. Molemmat kiinnostavat kovasti.

Jää.

Jää.

Janssonin kiusaus.

Janssonin kiusaus.

Jäästä olen kuullut sekä huonoa että hyvää. Muita Finlandia-voittajia en ole tainnut lukeakaan kuin aikanaan Saision Punaisen erokirjan, Sinisalo jäi kesken, mutta josko ymmärtäisin sitä nyt vanhempana. Ja nyt haluaisin hidastaa Jään tahtiin.

Olen lukenut aika monta Muumi-kirjaa ja lisäksi hiljattain Tuula Karjalaisen Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kirjoittaman Tove-kirjan. Haluan lukea myös näitä muita. Tutustua Toveen myös toisenlaisena kirjailijana. Vielä kun saisin seinälleni jonkin Tove Janssonin taideteoksen, olisi elämykseni täydellinen. Mutta aloitetaan nyt näistä kirjoista, taidetta taidan joutua odottamaan.