Avainsanat

, , ,

Vai saako lihansyöjäkin syödä kasvista? Päinvastoinhan se ei kai oikein käy. Ehkäpä joskus käsittelen tätä kasvissyöjä vastaan lihansyöjä vastaan kasvissyöjä vastaan lihansyöjä vastaan kasvissyöjä -asetelmaa tarkemmin. Jos jaksan. Ja viihtin. Sohia. Nimittäin kasvissyöjämuurahaispesää…

Mutta onpa mielessäni ollut usein, että haluaisin tehdä kasvisruokaa eli porkkanaa ja kurkkua. Mutta hyvästi ja herkullisesti. Olen myös kaavaillut astuvani kasvisruokaravintolaan, jossa joku muu valmistaisi minulle aterian porkkanasta ja kurkusta. Ja sitten tuli se päivä kun menin Kasvisravintola Gopaliin Ronganpuistoon. Ja pari muuta samanlaista päivää. Ja olikohan siellä porkkanaa ja kurkkua laisinkaan?

Palvelu on vähän niin ja näin, josko sitä on ollenkaan, mutta ruoka on hyvää. Kun ekakertalaisena menin paikalle ja seuraavana päivänä uudestaan, olisin toivonut jonkinlaista kas-tervetuloa-uudelleen-kiva-jos-eilen-jo-vaikutuit -reaktiota vieläpä kun toin toisenkin ensikertalaisen mukanani ja kerroin, että täällä ollaan taas, tadaa! Jotenkin yleistän ja ajattelen, että kasvisravintolan pitäjä olisi lämminhenkinen ja hymyileväinen ihminen. Varsinkin jos tekee niin hyvää ruokaa. Itsetekemilläni kasvisversioilla ymmärränkin, mikäli vähän vituttaa jos niitä aina joutuisi syömään.

Lounasaikaan Gopalissa on buffet-pöytä, josta saa lappaa peltilautaselle ja lopuksi punnitaan. Se ruoka. Ruoan hinta on alle 20 € / kg. Vetää nöyräksi, kun lasku on yli 13 euroa, mutta viisailla valinnoilla sen saa jäämään reilusti alle kymppiin. Hintaan kuuluu myös ihan oikea sämpylä levitteineen. Ihan oikealla tarkoitan sitä, ettei se ainakaan tunnu kaupan tädin höhhösämpylältä, vaan koostumus on kuin kotona tehdyllä.

Kolmen kerran kokemuksella ruoka on maustettu intialaistyyppisesti (vai maustetaanko kasvisruoka aina niin?), tarjolla on salaatteja sekä lämmintä ruokaa muutamaa eri laatua. Kullakin kerralla on ollut myös jotain pyöryköitä. Koostumus kaikessa ruoassa on miellyttävän pehmeä ja salaatille on useita kastikkeita. Niistähän sitä makua saa jos ei muusta. Ihastuin kovasti siihen, kuinka hyvää kasvisruoka voi olla. Ilman lihaakin siis saa maukkautta ja ruokaisuutta.

Gopalin pöperöitä. Vähän kaikkea on yhteensä paljon.

Gopalin pöperöitä. Vähän kaikkea on yhteensä paljon.

Ravintolan sisustus on sellainen, joksi tällainen lihansyöjä kasvisruokaravintolan ajattelisinkin eli jokseenkin itämainen ja keltaissävyinen. Toki itämaista tunnelmaa lisäävät peltilautaset ja kupit. Tunnelmaltaan lämmin, mutta ilmanalaltaan vähän kylmä näin talvella ainakin. Pienessä liikehuoneistossa ulko-ovea ei pääse karkuun.

Ruoka siis on mitä mainiointa ja sisustus kohtaa kivasti sen ruoan. Jotenkin vain itse elämys jää vähän ontoksi kehnon palvelun vuoksi. Ei taas niin, että se olisi tylyä tai tympeää, mutta selvästi siinä jokin jää puuttuessaan harmittamaan. Ruoan puolesta kyllä: suosittelen!

Ravintola: Kasvisravintola Gopal
Missä: Rongankatu 6, Ronganpuisto, Tampere
Palvelu: Tavallista.
Tykkäsinkö: Kyllä. Erittäin maukasta ruokaa ja terveellisestikin kai.
Oliko kallis: Hinta-laatu -suhde on varsin hyvä. Loppusumma riippuu omasta nälästä/ahneudesta.
Menisinkö uudestaan: Ehdottomasti.
Montako porkkanaa annan ruoalle, jos 1=yleinen mielikuva kasvisruoasta ja 5=herkullinen ruoka: 5
Montako porkkanaa annan ravintolalle, jos 1=huono ja 5=huippu: 3