Avainsanat

, , , ,

Kuvittelin, että Äitienpäivänä ravintolat ovat täynnä kun äidit halutaan säästää ruoanlaitolta tänä yhtenä päivänä. Vastaavasti olin varmuudessa, että Isänpäivänä ravintolat ammottavat tyhjyyttään kun isäihmisiä hemmotellaan kotiruokaherkuilla. Ja niin olin väärässä. Meninkö ihan itse tekemään aikalailla sukupuoliroolittuneen olettaman? Taisinpa mennä.

Päätimme mennä sunnuntaipäivälliselle Pispalan Pulteriin, jossa nuorempana vietin enemmänkin iltoja ja joskus nautin dippipyöryköitä. Joskus myös muistaisin nauttineeni lärvilautasen ja sen jälkeen en paljon muistakaan. Olimme jo lähdössä Pulteriin ex tempore, kun ajattelin kuitenkin ensin kilauttaa. Sen teinkin ja sain kuulla, ettei koko päivänä ole enää mahdollista ottaa varauksia, mutta ohi ajaessa sopii toki käydä kokeilemassa. Soitin kai johonkin muuallekin, mutta  täyttä oli. Oh-hoh. Piipahdimme ennakkovaroituksesta huolimatta Pulteriin ja saimme kuin saimmekin pöydän.

Pispalan Pulteri

Pispalan Pulteri

Kesti aika kauan, ennen kuin tilauksemme otettiin vastaan. Tilasimme sipulipihvin, ylikypsää porsaanniskaa ja kanakorin. Nerokkaasti tarjoilija ehdotti, josko lapselle riittäisi puolikas annos kanakorista ja kyllähän se riittikin, emme vain tienneet, että puolikkaita annoksia saa. Väkeä oli aikalailla joo, mutta kun reilun kolmen vartin odottelun jälkeen kävin kysymässä, että vieläköhän kauan kestää, sain vähän tympeän vastauksen, että kyllä se siellä kokilla jonossa on, ellei ole jo tehtykin ja että nyt uusille tilauksille aika on 45 minuuttia. Totesin ihan nätisti, että olemme odottaneet jo hyvinkin sen 45 minuuttia. Eipä mennyt kuin vartin verran enää kun ruokamme saapuivat ja tarjoilija pahoitteli pitkää odotusta ja lupasi ilmaiset jälkkärit tai hinnan alennuksen. Valkkasimme jälkimmäisen ja nautimme ruokamme suurella ruokahalulla. Vähän jäi kuitenkin sellainen fiilinki, että oliko tilauksemme sittenkään ollut siellä valmistusjonossa.

Sipulipihvi
Sipulipihvi varsin runsaalla sipulilla
Kanakori herkullisilla ranskiksilla ja dipillä

Kanakori herkullisilla ranskiksilla ja dipillä

Ylikypsää porsaan niskaa

Ylikypsää porsaan niskaa

Pulterin ruokia kehutaan ja tuntuu, että ravintola on täynnä usein viikonloppuisin, ainakin autoja on parkissa runsain määrin. Kyllä minäkin sen allekirjoitan, ruoka oli varsin maukasta ja ylikypsä niska oikein mureaa. Hintatason voisi moisessa paikassa, muutaman kilometrin päässä keskustasta, kuvitella olevan vähän halvempikin, mutta annokset ovat runsaat. Puolikas kanakori maksoi puolikkaan hinnan (5,50 €), mutta olisi hyvin riittänyt annokseksi aikuisellekin. Juomat (2 x limu, 1 maito) saimme veloituksetta. Totesimme vain, että olisi ehkä kannattanut ottaa ne jälkkärit, niin ”säästö” olisi ollut suurempi. Ihan reilua kuitenkin.

Miinukseksi luettakoon se, että kuulemani mukaan ravintolassa oli tuollaisena ruuhkapäivänä vain yksi oikea kokki ja jokunen harjoittelija. Kyllä sesonkiaikana henkilökuntaa tulisi olla enemmän, ettei jokaisen seurueen tarvitsisi kysellä erikseen ruokiensa perään ja odottaa niitä yli tuntia (kuten jotkut seurueet joutuivat).

Suosittelen paikkaa lämpimästi. Ravintolan juuret ovat vuodessa 1968, jolloin se perustettiin vanhan maitokaupan tiloihin. Se oli Suomen ensimmäinen kunnon kaupunginosaravintola, jonne syntyi vähän sellainen Pulterin henki. Muistan itsekin nuoruudesta (joka toki oli vasta 90-luvulla), että Pulterissa oli omanlaisensa tunnelma. Sinne kokoontuivat Pispalan boheemit ja väkeä tuli kauampaakin, kuten minäkin toiselta puolen kaupunkia. Iltaisin ravintola on enemmänkin juottola,  ruokaakin kyllä tarjoillaan iltaan asti.

Ravintola: Pispalan Pulteri
Missä: Pispalan valtatie 23, Pispala, Tampere
Palvelu: Olisi voinut olla parempaakin, mutta ei se huonoa ollut.
Tykkäsinkö: Jo vain
Oliko kallis: Ehkä vähän
Menisinkö uudestaan: Kyllä menen.
Montako pistettä annan kokonaisuudelle, kun 1=ihan surkea ja 5=erittäin hyvä? 4 pistettä (jos esim. lastani olisi vituttanut koko tunnin odottelun, pistemäärä olisi pienempi, nyt meillä oli mukavaa)
Seuralaisen pisteet: 3 pistettä

Pieni lisäys kirjoitukseeni täältä.